Quantcast
Businesseurope: Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ζητούν να υπάρξει συμφωνία - enikonomia.gr
share

Businesseurope: Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ζητούν να υπάρξει συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις πιθανής αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις εκφράζει η ευρωπαϊκή εργοδοτική οργάνωση, Businesseurope, με επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην επιστολή, που υπογράφει η πρόεδρος της Businesseurope, Έμμα Μαρτσεγκάλια, επισημαίνεται ότι η ευρωπαϊκή επιχειρηματική οικογένεια στέκεται δίπλα στην ελληνιεπιχειρηματική κοινότητα και στους πολίτες της Ελλάδας και απευθύνει έκκληση τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Επικαλείται δε τις επισημάνσεις στην πρόσφατη κοινή επιστολή πέντε επιχειρηματικών οργανώσεων προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, για την ανάγκη σταθεροποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και βελτίωση της παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Η Businesseurope τάσσεται επίσης υπέρ της λήψης μακροπρόθεσμων μέτρων για την επαναφορά του δημοσίου χρέους σε βιώσιμη οδό εφόσον ληφθούν τα μέτρα αυτά και η Ελλάδα πετύχει επαρκές πρωτογενές πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.