Quantcast
Χατζηδάκης: Αλλαγή στα πρόστιμα για να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Αλλαγή στα πρόστιμα για να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και που θα περιοριστεί η χρήση των μετρητών μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ. Μεταξύ άλλων θα αυξηθούν τα ποσά των προστίμων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως υπάρχει το όριο των 500 ευρώ στα μετρητά, αλλά έχεις ένα 100άρικο είτε κάνεις συναλλαγή ύψους 600 ευρώ, είτε 50.000 ευρώ.

«Βάζουμε το πρόστιμο διπλάσια της συναλλαγής» είπε αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στα ποσά των προστίμων και ανέφερε ενδεικτικά πως αυτό θα εφαρμοστεί στην πράξη. «Δηλαδή έχει κανείς  600 ευρώ, τότε το πρόστιμο θα είναι 1.200 ευρώ. Κάνει κάποιος συναλλαγή ύψους 50 χιλιάδες ευρώ τότε το πρόστιμο θα είναι 100 χιλιάδες ευρώ» συμπλήρωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: 

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα 10  μέτρα που  ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η αύξηση  του προστίμου χρήσης μετρητών άνω των 500 ευρώ, σε ποσό διπλάσιο της συναλλαγής, με ενίσχυση των ελέγχων για εφαρμογή του μέτρου μέσω ψηφιακής πληροφόρησης.  Ο στόχος του μέτρου είναι οι καταναλωτές να πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα, δηλαδή μέσω τράπεζας ή κάρτας. Επίσης επισημαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα το μέτρο έκπτωσης φόρου έως 2.200 ευρώ με αποδείξεις από 20 κατηγορίες επαγγελματιών στη μάχη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου και για αυτό επανεξετάζονται από μηδενική βάση τα κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.