Quantcast
Χατζηδάκης: Δεν θα πειράξουμε το επίδομα ανεργίας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Δεν θα πειράξουμε το επίδομα ανεργίας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το επίδομα ανεργίας έδωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου με τίτλο ” Δουλειές Ξανά”.

Όπως είπε ο υπουργός, δεν θα πειραχθεί το επίδομα ανεργίας, ωστόσο ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι πραγματικά άνεργοι να βρουν δουλειά αλλά και να αντιμετωπιστούν οριστικά φαινόμενα απάτης.

Σύμφωνα με έρευνες, το 72% των εργοδοτών υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να βρει εργαζομένους σε πολλούς και κρίσιμους τομείς για τις επιχειρήσεις τους, πρόσθεσε και τόνισε ότι υπάρχουν 50.000 άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 10 χρόνια.
“Παράλληλα υπάρχουν επιπλέον 40.000 συμπολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ έχουν εισόδημα ετήσιο πάνω από 20.000 ευρώ. Αυτό είναι εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία”, σημείωσε .
Τα δύο παραδείγματα

Εν συνεχεία παρέθεσε δύο σχετικά παραδείγματα :

“- Γυναίκα 49 ετών με 13 χρόνια ανεργίας στον ΟΑΕΔ, κάτοικος του δήμου Διονύσου, με οικογενειακό εισόδημα το 2020 , 180.000 ευρώ.

-Γυναίκα 48 ετών, έγγαμη με 11 χρόνια ανεργίας, κάτοικος Κηφισιάς, με οικογενειακό εισόδημα το 2020, 300.000 ευρώ.

” Λοιπόν, εγώ δεν μπήκα εδώ για να καλύπτω απατεώνες. Όποιος θέλει να τους καλύπτει, ας τους καλύπτει. Αν θέλει η αντιπολίτευση να τους βαφτίζει όλους αυτούς μακροχρόνια άνεργους και να κάνει αφηγήματα κοινωνικού πόνου, ας τα κάνει. Εγώ την προσοχή μου θα τη δώσω στους πραγματικούς ανέργους και γι’ αυτό τους δίνουμε και κίνητρα παραπάνω για να βρουν δουλειά. Αλλά τους απατεώνες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ, δεν θα τους καλύψουμε. Τέλος “, τόνισε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.