Quantcast
Χατζηδάκης: Έρχεται νέα διάταξη για το επίδομα των 400 ευρώ στους δικηγόρους - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Έρχεται νέα διάταξη για το επίδομα των 400 ευρώ στους δικηγόρους

δημοσιεύτηκε:

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει νέα διάταξη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους δικηγόρους, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Αναστασόπουλο και Νίκο Κουτκιά για τα θέματα του οικονομικού βοηθήματος προς τους δικηγόρους, την έκπτωση, καθώς και την αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των δικηγόρων.
Αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν τα εξής:
α) Έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους δικηγόρους:
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε το ποσό που απέμεινε στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ, κατόπιν της καταβολής 400 ευρώ σε μικρή μόνο μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών, να διανεμηθεί άμεσα σε όσους δεν το έλαβαν και μάλιστα με τα ελάχιστα δυνατά κριτήρια (χωρίς μείωση τζίρου, οικογενειακό εισόδημα κ.λπ.), έτσι ώστε να το λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του εν λόγω συνδυασμού, συμφώνησε ότι πράγματι πρέπει να στηριχθούν περισσότεροι δικηγόροι και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει σχετική διάταξη προς την κατεύθυνση αυτή.
β) Οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων:
Ακόμη, ζητήθηκε η έκπτωση και αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και ο σχεδιασμός περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, ειδικά για τους δικηγόρους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και ένα χρόνο με τα κλειστά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης, κατά την ανακοίνωση, συμφώνησε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.