Quantcast
Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: Έρχεται υπουργική απόφαση για την πληρωμή των λογιστών - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: Έρχεται υπουργική απόφαση για την πληρωμή των λογιστών

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την πληρωμή των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών που θα συμβάλουν στη διαδικασία επιτάχυνσης απονομής των εκκρεμών συντάξεων, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ” έχουμε κάνει τα εξής: Πρώτον, πήραμε αυτό το μέτρο ανακούφισης για να δοθούν οι συντάξεις στο ύψος της εθνικής σύνταξης μαζί με τα αναδρομικά τους και ικανοποιήθηκαν από αυτό 30 χιλιάδες συνταξιούχοι. Μπορούσαν να ικανοποιηθούν όλοι όσοι τηρούσαν τις προϋποθέσεις για τις προσωρινές συντάξεις. Το δεύτερο, που κάναμε είναι ότι βάλαμε μπροστά τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές” για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων και για τους οποίους ” σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση σε σχέση με την πληρωμή τους και η υπουργική απόφαση σε σχέση με την εκπαίδευση τους. Θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται και μέσα στο καλοκαίρι, πιστεύω θα αρχίσουμε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς τους .Αυτό θα είναι μια μεγάλη βοήθεια”.
Για τη ρύθμιση καταβολής αναδρομικών
Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει ρύθμιση για την καταβολή αναδρομικών συνταξιούχων μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ απάντησε τα εξής ” Όχι, σεβόμαστε τις αποφάσεις, όποιες είναι του ΣτΕ. Αφήστε να εκδοθούν όσες δεν έχουν εκδοθεί κλπ και μετά θα δούμε με το υπουργείο Οικονομικών τις δυνατότητες .Βασικά τώρα προτάσσουμε τα αναδρομικά του νόμου 4670 , του νόμου Βρούτση που τροποποίησε το νόμο Κατρούγκαλου.
Για τα αναδρομικά των νέων συνταξιούχων
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην καταβολή των αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Όπως είπε” Θα βγει μια ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα” για το θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι η καταβολή των αναδρομικών στους νέους συνταξιούχων θα γίνει μόλις βγει η σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.