Quantcast
Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Δεν φοβόμαστε για μείωση των θέσεων εργασίας - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Δεν φοβόμαστε για μείωση των θέσεων εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν μπορεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να διασφαλίσει ότι με την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ οι “κακοί” επιχειρηματίες δεν θα αλλάξουν το εργασιακό μοντέλο των εργαζόμενων δηλαδή να τους πάνε σε part time εργασία ρωτήθηκε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Για αυτό έχουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας και ορισμένοι επιχειρηματίες που δεν σέβονται την εργασιακή νομοθεσία αντιδρούν στην εφαρμογή της» απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

Επίσης ανέφερε τους κλάδους που εφαρμόζεται το μέτρο. «Ήδη εφαρμόζουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας στις τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις εταιρείες security.Έχουμε πει ότι θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο το μέτρο αυτό για να συλληφθεί η παραβατικότητα».

Υπενθύμισε δε πως «η  ψηφιακή κάρτα εργασίας ήταν πρόταση της ΓΣΕΕ την οποία εμείς εφαρμόζουμε και η οποία στηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Είναι μια πολιτική που έχει ενταχθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης για όλο το τεχνικό της κομμάτι. Και θεωρώ ότι ακριβώς έρχεται και απαντάει όχι θεωρητικά και με πολιτικές σαπουνόφουσκες αλλά επί της ουσίας στην ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων έτσι ώστε τα 8ωρα να μην δηλώνονται 4ωρα και οι άνθρωποι να πληρώνονται τις υπερωρίες που πραγματικά κάνουν».

Θα χαθούν θέσεις εργασίας;

 Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα χαθούν θέσεις εργασίας με την αύξηση του κατώτατου στα 780 ευρώ«Φτάσαμε όπως είπε και ο πρωθυπουργός κατά τους δικούς μας υπολογισμούς τα απώτατα όρια αντοχών των επιχειρήσεων. Προφανώς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και καταλαβαίνουμε και εμείς ότι όσα περισσότερα δίνει κανείς τόσο θετικότερες εντυπώσεις δημιουργεί πρόσκαιρα. Αλλά το ωσαννά σήμερα μετατρέπεται σε σταύρωση αυτών μεθαύριο εάν σου ξεφύγει η κατάσταση .Βλέπω την κριτική της αντιπολίτευσης η οποία λέει ότι  από τηνμια πλευρά είναι προεκλογικές παροχές αυτό που κάνουμε και ότι από την άλλη είναι ψίχουλα. Η δική μου απάντηση είναι ότι ψίχουλα σε συσκευασία δώρου δεν έχω δει ποτέ. Εντάξει υπάρχει μια ξεκάθαρη αμηχανία και μια ξεκάθαρη δημαγωγία από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ο κόσμος βλέπει, κρίνει και συγκρίνει» απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.