Quantcast
Χατζηδάκης: Η επίθεση στις fast track συντάξεις γίνεται από τηλεδικηγόρους που χάνουν την πελατεία τους - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Η επίθεση στις fast track συντάξεις γίνεται από τηλεδικηγόρους που χάνουν την πελατεία τους

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τα λάθη που έχουν γίνει στις συντάξεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής  Χατζηδάκης μιλώντας στον Real Fm.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, “έχουν βγει διάφοροι τηλεδικηγόροι τις τελευταίες μέρες και μιλάνε για λάθη στις συντάξεις, διότι προφανώς χάνουν πελατεία από αυτά που κάνουμε. Δεν συνηθίζω να μιλάω έτσι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει και εγώ να μιλήσω!

Τόσα χρόνια με τις καθυστερήσεις κέρδιζαν αρκετά χρήματα. Τώρα βλέπουν ότι χάνουν την πελατεία και λένε στους εν αναμονή συνταξιούχους “μην πάτε με τον δρόμο που σας προτείνει η Κυβέρνηση“. Έμμεσα δηλαδή τους λένε “ελάτε σε εμάς”. Λέω λοιπόν σε όσους είναι εν αναμονή συνταξιούχοι να μην τους ακούνε. Εξυπηρετούν ή κομματικές σκοπιμότητες ή την τσέπη τους”.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι “σήμερα εφαρμόζουμε στον ΕΦΚΑ σύγχρονες μεθόδους και θα έχουμε αντιμετωπίσει οριστικά το θέμα των εκκρεμών συντάξεων μέσα στο καλοκαίρι. Οι αποκλίσεις δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Αποκλίσεις υπήρχαν και στο παρελθόν και διορθώνονται με τους συμψηφισμούς που προβλέπονται έτσι και αλλιώς. Και τώρα οι όποιες αποκλίσεις θα διορθωθούν με αντίστοιχους συμψηφισμούς. Έτσι και αλλιώς στις συντάξεις «εμπιστοσύνης» και στις fast track συντάξεις εκείνο το οποίο λαμβάνεται σοβαρά υπόψη είναι αυτό που λέει ο εν αναμονή συνταξιούχος. Επομένως υπάρχει μία σπέκουλα που δεν έχει αντανάκλαση στην πραγματικότητα”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.