Quantcast
Χατζηδάκης: Να κλείσει η Κερκόπορτα των πιστοποιήσεων - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Να κλείσει η Κερκόπορτα των πιστοποιήσεων

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη αναβάθμισης των προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (2021-2023),  Κωστής Χατζηδάκης, στη συζήτηση με τίτλο «Δεξιότητες για μια νέα οικονομία» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

«Φέραμε στο υπουργείο Εργασίας μία φιλοσοφία ότι «πληρώνουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα», φιλοσοφία που αφορούσε και σε αυτούς που πραγματοποιούν την κατάρτιση και αυτούς που δέχονται την κατάρτιση. Έχουμε φτάσει εκεί που οραματιζόμασταν; Όχι, ακόμα. Και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ιδιαίτερα στο θέμα της πιστοποίησης. Πρέπει να κλείσει η “Κερκόπορτα” της πιστοποίησης. Όταν θα έχουμε κανονική πιστοποίηση, τότε θα έχουμε και κανονική κατάρτιση. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κοροϊδία, κάποιοι να παριστάνουν ότι κάνουν κατάρτιση και κάποιοι να παριστάνουν ότι δέχονται κατάρτιση», ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι αν η Ελλάδα θέλει να περάσει στη νέα οικονομική εποχή πρέπει να δώσει έμφαση σε τρεις παράγοντες: ανθρώπινο κεφάλαιο, ψηφιακές δεξιότητες και δια βίου μάθηση. «Δεν επαρκούν οι χαμηλότεροι φόροι, οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και μία σύγχρονη εργασιακή νομοθεσία. Η αντίληψη ότι με ένα πτυχίο θα πορεύομαι σε όλη τη ζωή μου είναι ξεπερασμένη. Στην Ελλάδα ακόμα πληρώνουμε τη δεκαετία του ‘80 με τη λογική ότι “μας χρωστάει ο Θεός”. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή τη νοοτροπία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία στο δημόσιο τομέα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Ερωτώμενος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ανέφερε ότι «σαφώς χρειαζόμαστε άμιλλα και περισσότερες επιλογές και τα μη κρατικά πανεπιστήμια μόνο θετικό ρόλο μπορούν να έχουν

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.