Quantcast
Χατζηδάκης σε ΟΤΟΕ: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 8ωρου - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης σε ΟΤΟΕ: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 8ωρου

δημοσιεύτηκε:

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 8ωρου των εργαζομένων ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Επίσης διαβεβαίωσε ότι για την τηλεργασία θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα Ευρωπαϊκή εμπειρία και ότι το ζητούμενο είναι να εκσυγχρονιστεί το καθεστώς της διευθέτησης του ωραρίου και των υπερωριών, με βάση τα ισχύοντα στις περισσότερες χώρες Ε.Ε. «Θα κινηθούμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον συνδικαλιστικό νόμο και τις συντάξεις
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα γίνουν στον συνδικαλιστικό νόμο.’Οπως είπε στόχος είναι να βελτιωθεί η αξιοπιστία και η διαφάνεια στη λειτουργία του σ.κ. στην Ελλάδα, να μην υπάρχουν περιθώρια θεσμικής του αμφισβήτησης. Για τις επικουρικές συντάξεις είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση αιφνιδιασμού, ούτε τίθεται ζήτημα απωλειών για τους ήδη εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σημασία της διαβούλευσης με τους φορείς, επισημαίνοντας ότι η ΟΤΟΕ είναι η πρώτη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που συναντά για το σκοπό αυτό. Τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να αιφνιδιάσει, ούτε να νομοθετήσει εν κρυπτώ. Αυτό, πάντως, δεν θα γίνει όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.