Quantcast
Χατζηδάκης στον Realfm: Σε μερικούς μήνες όλοι θα δεχθούν ότι είχαμε δίκιο - Τι είπε για την ψηφιακή κάρτα - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης στον Realfm: Σε μερικούς μήνες όλοι θα δεχθούν ότι είχαμε δίκιο – Τι είπε για την ψηφιακή κάρτα

δημοσιεύτηκε:

“Όλα θα φανούν το πολύ σε κανά δύο μήνες και τότε θα καταδειχθεί ότι το νομοσχέδιο αυτό για την προστασία της εργασίας, νόμος πια, είναι ένα βήμα μπροστά” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Δεν έχουμε κάποια πατέντα δική μας. Είδαμε τι γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις περισσότερο προηγμένες αλλά και στις χώρες του μεσογειακού νότου, και εφαρμόζουμε και εδώ καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι θα πετύχει κιόλας. Αυτός είναι ο τρόπος που έχω προχωρήσει στην όποια διαδρομή μου. Δεν ισχυρίζομαι φυσικά ότι έχω την εξ αποκαλύψεως αλήθεια, αλλά πάντοτε κοίταζα και στην Ολυμπιακή και στον ΟΣΕ και στα περιφερειακά αεροδρόμια και στη ΔΕΗ να δω τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να δω τι πέτυχε εκεί για να το εφαρμόσουμε και εδώ. Αυτοί που τώρα μας αμφισβητούν για το εργασιακό νομοσχέδιο, είναι αυτοί που μας αμφισβητούσαν και παλαιότερα για όλα αυτά που περιέγραψα” πρόσθεσε.
“Λυπάμαι που θα το πω, η Αριστερά είναι κολλημένη στα δόγματά της, αυτά που έλεγε όταν ήμουν φοιτητής, αυτά επαναλαμβάνει και τώρα. Οδοστρωτήρες, γαλέρες, καταστροφές… Κυριακή κοντή γιορτή, σε μερικές ημέρες θα φανεί. Η βασική εγγύηση να ξέρουν οι εργαζόμενοι που μας ακούν, για όλα και για το οκτάωρο και για τις υπερωρίες και για τα πάντα, είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Αυτό είναι μια επανάσταση, θα ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο και θα είναι όλα συνδεδεμένα με το υπουργείο Εργασίας” ανέφερε.

“Καταψήφισαν το άρθρο για το οκτάωρο, δηλαδή δεν έχουν τον Θεό τους! Παρά το ότι καταψήφισαν τέτοιου είδους άρθρα, στο τέλος το μεν ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 70 περίπου από τα 129, ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εκπτώσεις ψήφισε 56, αν δεν απατώμαι, και είπε “παρών” σε 17 και άλλα τόσα 50 περίπου τα καταψήφισε. Λένε ότι φέραμε ευρωπαϊκές οδηγίες, βεβαίως φέραμε και πολύ καλά κάναμε και τις ενσωματώσαμε” είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Σε όσα αναφέρονται σχετικά με τη χρήση της διευθέτησης με πρωτοβουλία των εργοδοτών απάντησε ότι “Σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος προστατεύεται από απόλυση. Αλλά, πιστεύουν ότι αυτοί που μας ακούνε ότι θα τρελαθούν οι εργοδότες και θα κάνουν χρήση του εργαλείου της διευθέτησης; Δεν πρόκειται για δύο λόγους. Ο ένας γιατί υπάρχουν ορισμένες βιομηχανίες, επιχειρήσεις, που δεν τους συμφέρει να το κάνουν. Είναι συνεχούς λειτουργίας, μεταλλουργίες, εταιρείες πληροφορικής, και το δεύτερο είναι ότι αυτό θα συνδυαστεί με την ψηφιακή κάρτα. Άρα, κι αν πάει να κλέψει ο εργοδότης, θα του έρθει 10.500 πρόστιμο στο κεφάλι για κάθε εργαζόμενο, επομένως η πράξη θα μας δικαιώσει. Γι’ αυτό και εγώ είμαι τελείως ήσυχος, σας το λέω ξεκάθαρα γιατί ξέρω ότι σε μερικούς μήνες όλοι θα δεχθούν ότι είχαμε δίκιο σε όλα αυτά που λέμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.