Quantcast
Χατζηδάκης: Τι απάντησε για τις ιστορίες τρέλας στον ΕΦΚΑ -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Τι απάντησε για τις ιστορίες τρέλας στον ΕΦΚΑ -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο ο ΕΦΚΑ απαιτεί από συναλλασσόμενο να διαβεβαιώσει ότι είναι εν ζωή, υπογράφοντας σχετικό κείμενο ενώπιον υπάλληλου, ο οποίος εν συνεχεία πιστοποιεί ότι ο ασφαλισμένος είναι πράγματι ζωντανός αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης ” Tο δημοσίευμα της Καθημερινής εικονογραφεί το πρόβλημα. Βάζουν τον άνθρωπο να λέει ΄ότι είναι εν ζωή και πιστοποιεί και ο υπάλληλος του Φορέας : μπροστά του υπέγραψα και άρα ζει .Δεν είναι δυνατόν να τα έχουμε αυτά τα φαινόμενα”.

“H ωραιοποίηση της κατάστασης δεν έχει κανένα νόημα. Και από την πρώτη στιγμή που πήγα στο υπουργείο προσπάθησα να πω τα πράγματα με το όνομα τους όποιος και εάν ενοχλείται ακόμα και εμείς οι ίδιοι εάν ενοχλούμαστε εσωτερικά. Όταν οι πολίτες ζουν αυτές τις ιστορίες καθημερινής τρέλας δεν έχει νόημα η όποια κυβέρνηση, η όποια διοίκηση να τις ωραιοποιεί. Και πρέπει να περάσουμε το μήνυμα σε όλους ότι: δεν είμαστε αφέντρες ,ούτε η κυβέρνηση, ούτε η διοίκηση, ούτε οι υπάλληλοι. Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης μίλησε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αφορά τον εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ. Όπως είπε ” Χρειάζονται πάρα πολλές αλλαγές και για αυτό φέρνουμε το νομοσχέδιο. Για αυτό έχουμε προχωρήσει με διάφορα εργαλεία στην επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Για αυτό κάναμε τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555 , για αυτό θα φέρουμε το νομοσχέδιο με μια σειρά από τομές .Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δώσουμε όλοι μια μάχη με το εαυτό μας στο επίπεδο της νοοτροπίας .”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.