Quantcast
Χατζηδάκης: Τι είπε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και για το Youth Pass - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Τι είπε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και για το Youth Pass

δημοσιεύτηκε:

Στο Youth Pass και το πρόγραμμα «Σπίτι μου» αναφέρθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του οικονομικού νομοσχεδίου, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Youth Pass, είναι μια συνέχιση των πρωτοβουλιών που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και μονιμοποιούνται. Αφορά σε νέους 18 και 19 ετών. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αφορά και σε περισσότερους αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι ένα ξεκίνημα, με βάση τις αντοχές της οικονομίας χώρας».

Ο κ. Χατζηδάκης  έδωσε στοιχεία και για την πορεία του προγράμματος «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» που, όπως σημείωσε, «αμφισβητήθηκε και πολεμήθηκε»: «Είναι κουκιά μετρημένα. Ακούω και σήμερα ότι το πρόγραμμα δεν πατάει πουθενά και είναι εξαγγελίες που δεν έχουν ουσία. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έδωσε σήμερα στοιχεία για την εξέλιξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα μπορούσε να καλύψει, σε πρώτη φάση 5.000 αιτήσεις, περίπου, και 10.000 δικαιούχους, αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για ζευγάρια. Ήδη έχουμε 21.132 προεγκρίσεις, μετά τον πρώτο έλεγχο που έχουν διενεργήσει οι τράπεζες. Μετά τις προεγκρίσεις αυτές, έχουν ήδη εγκριθεί 4.644 δάνεια, δηλαδή, ήδη έχουμε φτάσει τον στόχο του προγράμματος, καθώς έχει βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος. Άρα οι συζητήσεις ότι το πρόγραμμα δεν είναι ρεαλιστικό, έχουν ανατραπεί από την πραγματικότητα».

Στο κλίμα αυτό, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση φέρνει μια νέα δόση στήριξης του προγράμματος αυτού, με άλλα τόσα χρήματα, για να εγκριθούν περίπου ακόμη 5.000 δάνεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.