Quantcast
Χατζηθεοδοσίου: Αν δεν ληφθούν μέτρα, νέο κύμα ακριβείας μετά τις γιορτές - enikonomia.gr
share

Χατζηθεοδοσίου: Αν δεν ληφθούν μέτρα, νέο κύμα ακριβείας μετά τις γιορτές

δημοσιεύτηκε:

Πολύ μεγαλύτερες ανατιμήσεις, μετά τις γιορτές, αν δεν ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία, προβλέπει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εκτιμώντας ότι το κύμα ακρίβειας θα μας ταλαιπωρήσει, τουλάχιστον έως τον Απρίλιο με Μάιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός έφθασε στο 4,8%, όταν τον Οκτώβριο ήταν στο 3,4 % και τον Σεπτέμβριο στο 2,2%.

«Οι αυξήσεις στην ενεργεία είναι τόσο υψηλές -180% πάνω το φυσικό αέριο και 38% αύξηση σε ηλεκτρικό ρεύμα- αν δεν υπάρξουν μέτρα οι ανατιμήσεις προϊόντων μετά τις γιορτές θα είναι μεγάλες καθώς το στοκ θα εξαντληθεί και ευελπιστούμε ότι τις μέρες των γιορτών θα αυξηθεί ο τζίρος για να απορροφήσουμε ότι μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ από 13 στο 6% για το καλάθι της νοικοκυράς που θα δώσει ρευστότητα και στις επιχειρήσεις, να μην μπει ειδικός φόρος κατανάλωσης στην ενέργεια και ειδικά στα καύσιμα, καθώς και να καλυφθεί από την Πολιτεία ένα μέρος του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.