Quantcast
Χατζηθεοδοσίου: Ζήτησε παρέμβαση της πολιτείας για τα ανασφάλιστα οχήματα - enikonomia.gr
share

Χατζηθεοδοσίου: Ζήτησε παρέμβαση της πολιτείας για τα ανασφάλιστα οχήματα

δημοσιεύτηκε:

Δεν πάει άλλο η αδιαφορία της πολιτείας για τα ανασφάλιστα οχήματα» δήλωσε οπρόεδρος του ΕπαγγελματικούΕπιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μετά την επίσκεψή του  στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή .

Μάλιστα σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ζήτησε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, στο βαθμό δικαιοδοσίας της, προκειμένου να δοθεί τέλος στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων καθώς όπως είπε διέκρινε καλές προθέσεις, έλαβε διαβεβαιώσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός μέχρι να δει ότι πράγματι θα ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού τούς.

 

Απέδωσε ευθύνες προς κάθε αρμόδιο για την επί τρία έτη μη εφαρμογή της νομοθεσίας ( Ν 4141/2013, αρθ. 26) και την αντιμετώπιση του επικίνδυνου για την κοινωνία φαινομένου κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

Τα οχήματα αυτά τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εμπλέκονται σε ατυχήματα και προκαλούν αλυσιδωτές βλάβες όχι μόνο στην οικονομία που χάνει έσοδα αλλά και σε πολίτες, σε εταιρείες, σε θεσμικούς φορείς και όλους όσοι καλούνται εκ της ευθύνης τους και της θέσης του να λειτουργήσουν έχοντας «απέναντί τους» μια περίπτωση «ανασφάλιστου».

Επίσης ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε πώς είναι κοινωνική αδικία κάποιοι να πληρώνουν για να είναι ασφαλισμένοι και νομοταγείς και κάποιοι άλλοι να κυκλοφορούν παράνομα με την ανοχή των μηχανισμών του κράτους και την αδυναμία του να εφαρμόσει την νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε άμεσα να προχωρήσει η ενεργοποίηση της νομοθεσίας, να μη χαθεί άλλος χρόνος, και να σταματήσουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» μονίμως οι συνεπείς πολίτες και όχι αυτοί που δε συμμορφώνονται με τους νόμους της πολιτείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.