Quantcast
"Χορό" ανόδου έστησαν οι τιμές των ακινήτων - Σε ποιες περιοχές καταγράφεται μεγαλύτερη αύξηση - enikonomia.gr
share

“Χορό” ανόδου έστησαν οι τιμές των ακινήτων – Σε ποιες περιοχές καταγράφεται μεγαλύτερη αύξηση

δημοσιεύτηκε:

Στο χρηματιστήριο της αγοράς ακινήτων οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και τους πρώτους μήνες του έτους με το 70% των αγοραστών να προτιμούν μικρά ακίνητα.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis του 2019 καταγράφει αύξηση των τιμών πώλησης των διαμερισμάτων πάνω από 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στα νεόδμητα διαμερίσματα (2,4%) έναντι των παλαιότερων ακινήτων (2,2%) άνω των 15 ετών, στοιχείο που δείχνει ότι αρχίζει και ζεσταίνεται και η αγορά των νεόδμητων κατοικιών.
Στα νεόδμητα διαμερίσματα ηλικίας έως 7 έτη, η μεγαλύτερη αύξηση με 2,75% εντοπίζεται στον Χολαργό, ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο με άνοδο κατά 2,36%, το Μαρούσι με 2,47%.
Στους Αμπελοκήπους οι τιμές πώλησης των νεόδμητων διαμερισμάτων καταγράφουν άνοδο 2,39% και κινούνται στα 1.639 ευρώ/ τ.μ. από 1600 ευρώ/ τ.μ. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η μικρότερη αύξηση από όλες τις άλλες περιοχές εντοπίζεται στο Περιστέρι με ετήσια αύξηση της τάξεως του 2,05% στα 1.365 ευρώ/ τ.μ.
Όσον αφορά στα παλαιότερα διαμερίσματα ηλικίας άνω των 15 ετών, στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές πώλησης συναντάμε το Μαρούσι, αν και ο Χολαργός κρατά τα σκήπτρα όσον αφορά στις μέσες τιμές πώλησης. Συγκεκριμένα για διαμερίσματα άνω της 15ετίας στο Μαρούσι οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 2,8% και διαμορφώνονται σε 1.025 ευρώ/ τ.μ. και ακολουθεί ο Χολαργός με άνοδο 2,47% και μέση τιμή 1.275 ευρώ ευρώ/ τ.μ.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.