Quantcast
Citigroup: Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ ίσως τεθεί ξανά υπό αμφισβήτηση - enikonomia.gr
share

Citigroup: Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ ίσως τεθεί ξανά υπό αμφισβήτηση

δημοσιεύτηκε:

«Η απροσδόκητα ισχυρή νέα εντολή που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικό για την κυβερνητική σταθερότητα» σχολιάζει η Citigroup.

Όπως επισημαίνει, ο Τσίπρας και ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι θα σχηματίσουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό, σε μια επανάληψη της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου, με τη σημαντική διαφορά να βρίσκεται στο ότι στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έχει μια πιο μικρή πλειοψηφία σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά θα σχηματιστεί γρήγορα και πιθανώς θα είναι αρκετά σταθερή τώρα που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ οι “αντάρτες”.

Ωστόσο, η εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με τη Citigroup, θα παραμείνει επίπονη. «Αμφιβάλλουμε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν αποδεχθεί ακόμη την ιδέα ότι οι επώδυνες περικοπές του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ευρωζώνη, και η νέα επιδείνωση της οικονομίας στο β΄ εξάμηνο πιθανώς θα σκληρύνει περαιτέρω τη στάση τους».

Σύμφωνα με την Citigroup, το τρίτο πρόγραμμα είναι απίθανο να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας και ως εκ τούτου “πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας στο ευρώ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ξανά στα επόμενα τρίμηνα”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.