Quantcast
Δεν κινδυνεύουν να μπουν στον Τειρεσία ως το τέλος Σεπτέμβρη - enikonomia.gr
share

Δεν κινδυνεύουν να μπουν στον Τειρεσία ως το τέλος Σεπτέμβρη

δημοσιεύτηκε:

Νομοθετική διάταξη με την οποία δε θα μπαίνουν στον Τειρεσία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015 οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών που δεν πληρώθηκαν από τις 20 Ιουλίου ως τις 31 Αυγούστου αναμένεται να προωθηθεί- ίσως και αύριο- διαβεβαίωσε η Λούκα Κατσέλη τον Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ επισκέφθηκε σήμερα την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, παρουσιάζοντάς της όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος λόγω των capital controls και ζήτησε την προώθηση ρυθμίσεων για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της ΕΕΤ διαβεβαίωσε τον κ. Μίχαλο ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα των επιμελητηρίων να δοθεί νέα παράταση για τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές, όπως και τα γραμμάτια που δημιουργήθηκαν από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε, επίσης, τον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο για το νέο πλαίσιο της τελευταίας ΠΝΠ με το οποίο πλέον μπορούν να γίνουν και συναλλαγές αγορών – πληρωμών στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους μέχρι του ημερήσιου ορίου των 300.000 ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alphabank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Εθνική Τρ.) και των 90.000 ευρώ για την Αttica Bank.

Τέλος, η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της για περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.