Quantcast
ΔΕΘ: Ειδικό μπόνους για τους νέους εργαζόμενους - Τι διευκρίνισε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

ΔΕΘ: Ειδικό μπόνους για τους νέους εργαζόμενους – Τι διευκρίνισε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το θέμα του ειδικού μπόνους σε νέους εργαζόμενους έδωσε σήμερα μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα εξειδικεύσει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τον τρόπο που θα δοθεί το ειδικό μπόνους στους νέους εργαζόμενους και εάν θα ανακοινωθεί και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι “ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται στη ΔΕΘ ως Άι Βασίλης, δεν μοιράζει δώρα”.
Όπως διευκρίνισε, “ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν εργαστεί εδώ και 2 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά ” και πρόσθεσε ότι “η χώρα είχε ανάπτυξη 16% το δεύτερο τρίμηνο του 2021 μέσα σε ένα καθεστώς πολύ δύσκολο που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός” και ότι περιόρισε την ανεργία κατά 1,5 περίπου μονάδα. “Αυτά είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την πολιτική της κυβέρνησης και σε σχέση με τους φόρους και σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές και σε σχέση με άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων” είπε.

“Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί με το ίδιο σύγχρονο πνεύμα και το ίδιο κοινωνικό πνεύμα και γίνεται για τους πολλούς, γίνεται για τους εργαζόμενους, γίνεται για τους άνεργους, γίνεται για τους νέους ανθρώπους που δεν μπορούν να βρουν προοπτική απλά και μόνο σε πολιτικούς με καλές προθέσεις και μεγάλα λόγια, αλλά μπορούν να βρουν προοπτική όταν υπάρχει μια σοβαρή και σύγχρονη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Αυτό είναι το πνεύμα. Δεν θέλω να μπω σε επιμέρους λεπτομέρειες διότι δεν έχει νόημα να μιλάμε πριν τον Πρωθυπουργό για τον Πρωθυπουργό. Αλλά πάντως οι νέοι πράγματι θα έχουν μια ειδική θέση στην ομιλία του Πρωθυπουργού διότι η αλήθεια είναι ότι σε αυτούς ανήκει το μέλλον” συμπλήρωσε και παραδέχτηκε ότι είναι υψηλό το ποσοστό ανεργίας στους νέους ότι και ότι “οι αμοιβές όσων εργάζονται δεν είναι οι υψηλότερες. Επομένως προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε, συνδυάζοντας διάφορες πολιτικές μας, είτε είναι η φορολογική και ασφαλιστική πολιτική είτε είναι πολιτικές που σχετίζονται με την κατάρτιση, τη εκπαίδευση”.

Για τις συντάξεις
Mεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα των συντάξεων. Όπως είπε, “περίπου 1.810. 000 συντάξεις επανυπολογίζονται για αυτούς που είναι προ του 2016. Από αυτές έχουμε 120 χιλιάδες περιπτώσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολες, πολύπλοκες, υπάρχουν λάθη στα στοιχεία και γίνεται μια προσπάθεια να επανυπολογιστούν. Δεν θα καθυστερήσει αυτή η προσπάθεια απλά λέω ότι υπάρχει και αυτή η διάσταση”, τόνισε με έμφαση και γνωστοποίησε ότι περίπου 1 εκατ. συντάξεις έχουν δοθεί σε συνταξιούχους που έχουν κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης.
“Μένουν 750 περίπου χιλιάδες συντάξεις που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης” πρόσθεσε και επεσήμανε ότι “από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά. Το ξεκαθαρίζω αυτό, διότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι όλοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά. Δεν ισχύει αυτό, το λέω ξεκάθαρα” και επανέλαβε ότι περίπου 150 χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά, οι υπόλοιποι 500-600 χιλιάδες συνταξιούχοι δεν θα πάρουν διότι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου. Και επιβεβαίωσε πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στην πλειοψηφία τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.