Quantcast
Διαδικασίες εξπρές για εξωδικαστική ρύθμιση χρεών έως 300.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές - enikonomia.gr
share

Διαδικασίες εξπρές για εξωδικαστική ρύθμιση χρεών έως 300.000 ευρώ – Όλες οι αλλαγές

δημοσιεύτηκε:

Στον εξαπλασιασμό του ανώτατου ορίου οφειλών σε σύγκριση με σήμερα, προκειμένου μια επιχείρηση να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα χρέη της μέσω της απλοποιημένης διαδικασίας- χωρίς δηλ. υποχρεωτική αξιολόγηση βιωσιμότητας- προχωρά η κυβέρνηση.

Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις και εν γένει σε όσους έχουν πτωχευτική ικανότητα, όταν δεν καταλήγουν σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές τους, να προβαίνουν σε διμερή διευθέτηση των χρεών που έχουν προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Με τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενταχθούν περισσότεροι στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά κυρίως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για περισσότερους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν οφειλές προς τράπεζες, Δημόσιο και Ταμεία. Ειδικότερα οι αλλαγές που προωθούνται είναι οι ακόλουθες:

– Αυξάνεται στα 300.000 ευρώ από 50.000 ευρώ που είναι σήμερα το όριο συνολικών οφειλών προκειμένου κάποια επιχείρηση να ρυθμίσει τα χρέη της με βάση την απλοποιημένη διαδικασία. Για να ενταχθεί κάποιος στην απλοποιημένη διαδικασία πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια: να έχει λειτουργική κερδοφορία κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο από τις τρεις τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης κ.α.
– Δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς ιδιώτες πιστωτές, Δημόσιο και Ταμεία και που η διαδικασία του εξωδικαστικού αποτυγχάνει λόγω μη συμμετοχής του απαιτούμενου ποσοστού των πρώτων για την επίτευξη απαρτίας, να ρυθμίζουν διμερώς τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ.

Οι παραπάνω αλλαγές θα συμπεριλαμβάνονται σε τροπολογία που θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.