Quantcast
Διαμάχη Στρατούλη - Βρούτση για το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Διαμάχη Στρατούλη – Βρούτση για το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση, για τη βραχυχρόνια χορήγηση των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στο δημόσιο με αντάλλαγμα υψηλότερο επιτόκιο και διασφαλίσεις αποπληρωμής τους, είναι εθελοντική, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης στην εκπομή του Νίκου Χατζηνικολαόυ “στον Ενικό”. 

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πειράξει τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία έχουν λεηλατηθεί, όπως είπε, με το PSI, αλλά θα ενισχύσει με τα έσοδα του Ταμείου Εθνικού Πλούτου που θα δημιουργήσει και θα τροφοδοτείται με τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε ότι είναι πρώτη φορά που κατατίθεται τέτοια ρύθμιση και επιβεβαιώνει την ασφυξία των οικονομικών του κράτους. 

Αναφορικά με το e-mail Βαρουφάκη προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, στο οποίο γινόταν αναφορά σε περιορισμό των πρόωρων συντάξεων, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για τις δυναίκες με ανήλικα παιδιά, γιοα τους εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ασφαλισμένους πριν από το 1983. 

Για τις συντάξεις, ο κ. Στρατούλης είπε ότι ακύρωσε σχέδιο υπουργικής απόφασης που βρήκε όταν πήγε στο υπουργείο, το οποίο προέβλεπε περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 7%, μεγάλες μειώσεις των εφάπαξ και μία μικρότεη μείωση των κύριων συντάξεων. Με τις ρυθμίσεις αυτές, είπε, αν υλοποιούνταν, η απώλεια για τους συνταξιούχους θα ήταν 395 εκατ. ευρώ. 

Απαντώντας, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος διασφαλίζει ότι δεν θα πληρώνουν άλλοι για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ κατηγόρησε τον κ, Στρατούλη ότι κοροιδεύει τον λαό, καθώς δεν φέρνει στη Βουλή τη ρύθμιση για την κατάργηση του μηδενικού ελλείμματος. Πρόσθεσε ότι τα ελλείμματα των ταμείων διευρύνονται και φθάνουν τα 1,1 δισ. ευρώ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.