Quantcast
Διαβεβαίωση Τσίπρα: Εγγυημένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Διαβεβαίωση Τσίπρα: Εγγυημένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να μπει ξανά σε ράγες η διαπραγμάτευση, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε πως όλοι έχουν πλέον την ίδια ανάγνωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. «Η αίσθησή μου είναι ότι το καταφέραμε», υπογράμμισε.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως είναι αυτονόητη η ασφάλεια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. “Οι πολίτες πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να έχουν εμπιστοσύνη”, τόνισε για να στείλει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: “Προειδοποιούμε όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος… Ματαιοπονούν”.

Όσον αφορά στις μονομερείς ενέργειες που κατηγορήθηκε ότι πήρε η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πως εκ του αποτελέσματος θα αποδειχθεί ότι οι νόμοι που καταθέσαμε προς ψήφιση για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, δεν είναι μονομερείς ενέργειες. Για τις αποφάσεις αυτές, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους θεσμούς, αλλά ιδιαίτερα τον λαό, αφού τα νομοσχέδια τα είχαμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση.

«Η κυβέρνηση μέσα σε 55 μέρες, παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις, έχει ετοιμάσει μέτρα, έχει αρχίσει να νομοθετεί το πρόγραμμα της», τόνισε ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει, σε όλους τους τόνους, πως η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο διαπραγματεύεται, αλλά και κυβερνά.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε εκ νέου πως σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη της κατάρτισης, της νομοθέτησης και της υλοποίησης.

Στην Αθήνα θα έρχονται τα κλιμάκια των θεσμών μόνο για τη συγκέντρωση πληροφοριών και όχι για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

 

Δόξα τω λαώ και δόξα τω Θεώ

 

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και σχολιασμούςπου έκαναν λόγο για πιθανή αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας με καυστικό τρόπο, υποστήριξε πως αυτά προέρχονται από πραγματικά οργανωμένα συμφέροντα της χώρας. Ο ελληνικός λαός όμως δεν δίνει σημασία σε όσους σπέρνουν τον φόβο αποτυχίας της κυβέρνησης. Όσο κυκλοφορούσαν αυτές οι απόψεις, οι δημοσκοπήσεις έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ 20 και πλέον μονάδες πάνω από τη Νέα Δημοκρατία. 

“Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με μηχανορραφίες και δημοσιεύματα, πέφτουν όταν χάσουν τη στήριξη του λαού. Εμείς, δόξα τω λαώ και δόξα τω Θεώ, την έχουμε αυτή τη στήριξη”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.