Quantcast
Δικαστική απόφαση - ανάσα για ελεύθερο επαγγελματία - Τού "έσβησαν" χρέος ύψους 840.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Δικαστική απόφαση – ανάσα για ελεύθερο επαγγελματία – Τού “έσβησαν” χρέος ύψους 840.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Απόφαση – σταθμός από δικαστήριο για χρέος ύψους 840.000 ευρώ ελεύθερου επαγγελματία. Πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Ειρηνοδικείο Βόλου για να απαλλαγεί από χρέος ύψους  840.000 ευρώ και το δικαστήριο το δέχτηκε. Με αυτόν τον τρόπο ο 50χρονος ελεύθερος επαγγελματίας κατάφερε να γλιτώσει την περιουσία του από τους πλειστηριασμούς, με τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news, το χρέος αφορούσε σε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, αλλά και ιδιώτες. Το εισόδημά του είναι 15.000 ευρώ και το δικαστήριο με βάση τον νέο πτωχευτικό Νόμο, έκρινε ότι “ο αιτών, ηλικίας 50 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας, βρίσκεται σε μόνιμη και καθολική αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του, καθώς αδυνατεί να τις καταβάλλει κατά τρόπο γενικό και ουσιαστικά τον απάλλαξε από ένα υπέρογκο χρέος.

Οι πιστωτές του θα ικανοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την πτωχευτική περιουσία του αιτούντος και στον βαθμό που είναι αυτό εφικτό, σύμφωνα με την απόφαση.

Ο δικηγόρος του Στέφανος Κατσουλάκης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, υπέβαλε την αίτηση για να κάνει χρήση του νέου πτωχευτικού νόμου τον Αύγουστο του 2022 με την απόφαση να εκδίδεται τέσσερις μήνες μετά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.