Quantcast
Δημογραφικό: Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο δράσης του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας -Τι είπε η Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου» - enikonomia.gr
share

Δημογραφικό: Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο δράσης του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας -Τι είπε η Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου»

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα επεκταθεί το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”  η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Αυτό δεν θα γίνει απάντησε η κ. Ζαχαράκη και εξήγησε και τον λόγο. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προϋπολογισμός για να επεκταθεί, από το πρόγραμμα όμως έχουν συμβασιοποιηθεί 3.822 αιτήσεις και ήδη από αυτούς 2.596 ζευγάρια έχουν εκταμιεύσει το δάνειό τους. Αυτό είναι για την αγορά σπιτιού» σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «το πρόγραμμα «Σπίτι μου» δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Το ποσό το οποίο είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ότι θα ήταν 500 εκατομμύρια, τον Ιούλιο αυξήθηκε στο 1 δις. Δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσό γιατί για πρώτη φορά το κράτος κάνει μια παρέμβαση πολύ γενναία μάλιστα με δικά του αποθεματικά. Τα 750 εκατομμύρια είναι από τη ΔΥΠΑ. Είναι επίσης σημαντικό γιατί ήδη με τον προϋπολογισμό αυτόν ο οποίος εξαντλήθηκε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εδώ φαίνεται η ανταπόκριση των νέων ζευγαριών, ήδη έχουμε 9.700 αιτήσεις, έχουν ήδη δηλαδή απορροφηθεί όλα τα χρήματα και έγιναν περίπου 40.000 αιτήσεις».

Για το δημογραφικό πρόβλημα

Επίσης μίλησε και για το  δημογραφικό πρόβλημα. «Εκπονούμε το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό, θα το παραδώσουμε στον πρωθυπουργό αρχές Μαΐου. Ήδη έχουμε κάνει ειδική πλατφόρμα και καταγράφονται οι πολιτικές. Εγώ θα πάω σε όλα τα κόμματα όπως επίσης και σε όλους τους φορείς της κοινωνίας και σε ΜΚΟ και στην αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη ει δυνατόν συμμετοχή στο κομμάτι της καταγραφής και από εκεί και πέρα ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τις πρωτοβουλίες, οι οποίες περισσότερο θα έχουν να κάνουν με τους 5 πυλώνες. Ένας από τους πυλώνες είναι και το στεγαστικό».

Ερωτηθείσα ποιος είναι ο στόχος αυτού του σχεδίου δράσης για το δημογραφικό πρόβλημα, είπε πως είναι «η σταθεροποίηση των γεννήσεων γιατί όποιος έρθει και πει ότι με ένα μαγικό ραβδί μπορεί ξαφνικά τα φυσικά ισοζύγια να ανατραπούν δεν θα ήταν ειλικρινής. Ο στόχος είναι να μην μειωθεί κι άλλο και ει δυνατόν να μπορούμε συνεχώς να κερδίζουμε σε αυτό το κομμάτι, ειδικά στις γεννήσεις τη δυνατότητα επιλογής. Εγώ θέλω αυτός που ακούει αυτή τη στιγμή να μην ενέχει περιορισμούς στην επιθυμία του και αυτό θα γίνει με το να ξέρει ότι υπάρχει ένα κράτος το οποίο σου δίνει voucher για τον βρεφονηπιακό, μπορεί να έχει την νταντά της γειτονιάς, να έχεις ένα λελογισμένο ποσό για να μπορέσεις να αναθρέψεις  αυτό το παιδί, είναι ο δάσκαλός σου εγκαίρως στο ολοήμερο σχολεία, αυτό σημαίνει δημογραφικό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.