Quantcast
Δημόσιο- ΑΣΕΠ 1Γ/2024: Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το νέο μίνι γραπτό διαγωνισμό-Ποιες ειδικότητες αφορά - enikonomia.gr
share

Δημόσιο- ΑΣΕΠ 1Γ/2024: Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το νέο μίνι γραπτό διαγωνισμό-Ποιες ειδικότητες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Aπό σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου μέχρι τη Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 2μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση  στο www.asep.gr προκειμένου να συμμετάσχουν στη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (1Γ/2024) για τη διεξαγωγή του νέου «μίνι» γραπτού διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός αυτός θα γίνει στα πρότυπα του 2ου μεγάλου πανελλήνιου διαγωνισμού και θα αφορά στη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων με γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας στον κλάδο/ειδικότητα ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Ειδ. ΤΕ Δασοπονίας (πρώτο στάδιο). Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τον διαγωνισμό αυτόν τα εξής:

1.ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης:

  • Για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, απαιτείται ο ρητά αναφερόμενος στην πρόσκληση/προκήρυξη τίτλος σπουδών στον οποίο να αναγράφονται η ημερομηνία και το έτος κτήσης αυτού.
  • Ως χρόνος κτήσης του τίτλου λογίζεται η ημερομηνία περάτωσης των σπουδών, ήτοι επιτυχίας στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις
  • Εάν η ημερομηνία που αναγράφεται στον τίτλο είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας περάτωσης των προβλεπόμενων υποχρεώσεων, τότε ο χρόνος κτήσης του τίτλου προκύπτει από υποβληθείσα βεβαίωση αρμοδίου οργάνου Τ.Ε.Ι..
  • Εάν ο χρόνος κτήσης δεν προκύπτει από υποβληθείσα βεβαίωση επιτυχίας του αρμοδίου οργάνου Τ.Ε.Ι ή Α.Τ.Ε.Ι. (κατά περίπτωση) τότε προκύπτει από την ημερομηνία που αναγράφεται στον προσκομισθέντα τίτλο σπουδών.
  • Για τους κατόχους τίτλων Κ.Α.Τ.Ε.Ε. αντιστοίχων ειδικοτήτων των τίτλων Τ.Ε.Ι. που ορίζονται στην πρόσκληση/προκήρυξη ως προσόντα διορισμού (βλ. ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) απαιτείται βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου Τ.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. από την οποία να προκύπτει η αντιστοιχία του τίτλου σπουδών τους, με το ζητούμενο από την πρόσκληση/προκήρυξη. Βεβαιώσεις επάρκειας γνωστικού αντικειμένου σπουδών, οι οποίες έχουν χορηγηθεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39) για πτυχία ή διπλώματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της ημεδαπής, παύουν να ισχύουν.

• ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ Τ.Ε.

Οι υποψήφιοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που κατέχουν τίτλους σπουδών, στους οποίους δεν αναγράφεται η κατεύθυνση ή ειδίκευση αυτών, όπως αυτή ζητείται από την πρόσκληση/προκήρυξη, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση του τμήματος που χορήγησε τον τίτλο σπουδών τους, από τα οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος παρακολούθησε τα μαθήματα κύκλου σπουδών της κατεύθυνσης ή ειδίκευσης που ζητούνται από την πρόσκληση/προκήρυξη.

• Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται:

Εάν ο τίτλος Τ.Ε. έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται να προσκομισθεί:

• Πράξη Ακαδημαϊκής Ισοδυναμίας ή Πιστοποιητικό αναγνώρισης περί ισοτιμίας, ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης
(Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
ή

• Πράξη αναγνώρισης από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή Πράξη αναγνώρισης από το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ι.Τ.Ε. (για απαιτούμενο βασικό τίτλο Τ.Ε.), για την ισοτιμία, ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου.

Στην περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει η κατεύθυνση / ειδίκευση απαιτείται βεβαίωση από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει την κατεύθυνση/ ειδίκευση, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

α) Πτυχία από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κύπρου

Για τα πτυχία που αποκτήθηκαν πριν από την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1-5-2004) και αναφέρονται στο Π.Δ. 299/1997, δεν απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία. Για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ε.Ε, απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία ή Ακαδημαϊκή Ισοδυναμία.

β) Ισοτιμία πτυχίων Τ.Ε. που κατέχουν πολιτικοί πρόσφυγες και επαναπατριζόμενοι Έλληνες

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 2 του ν. 1735/1987 «σε περίπτωση που το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. και το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) δεν μπορούν να αναγνωρίσoυν ισοτιμία πτυχίων Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. που κατέχουν πολιτικοί πρόσφυγες και επαναπατριζόμενοι Έλληνες, κατά την έννοια των διατάξεων της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 5, λόγω ανυπαρξίας αντίστοιχης σχολής στα Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής, καθορίζουν με βεβαίωσή τους τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου του πτυχίου με πτυχίο Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής. Με
βάση τη βεβαίωση αυτή τα παραπάνω πρόσωπα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης για θέσεις των οποίων τυπικό προσόν είναι εκείνο προς το οποίο έχει αναγνωρισθεί συνάφεια από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ι.Τ.Ε.»

Στις περιπτώσεις που η ισοτιμία πτυχίων Τ.Ε. που κατέχουν πολιτικοί πρόσφυγες και επαναπατριζόμενοι Έλληνες έχει χορηγηθεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) προκειμένου να συμμετέχουν σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης πρέπει με βεβαίωση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. να καθορίζεται η συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου του πτυχίου με πτυχία Τ.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής (αντιστοίχως), τα οποία ζητούνται από την πρόσκληση/προκήρυξη ως προσόντα διορισμού
για τον προκηρυσσόμενο κλάδο/ειδικότητα.

Επισήμανση: Στη συγκεκριμένη διαδικασία που ο διαγωνισμός διενεργείται σε δύο στάδια, τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων σπουδών των υποψηφίων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαιτείται η παραπομπή των κατόχων τους σε συμπληρωματικές εξετάσεις, δύναται να έχουν εκδοθεί σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής (Α΄ στάδιο). Ειδικότερα, οι εν λόγω υποψήφιοι πρέπει, αφενός κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους να έχουν σημειώσει στα κατάλληλα πεδία της ότι κατέχουν τα απαιτούμενα κατά την πρόσκληση/προκήρυξη προσόντα και αφετέρου, εφόσον και όταν κληθούν από το Α.Σ.Ε.Π. σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, να συνυποβάλουν με τα λοιπά δικαιολογητικά:

α) τον προς αναγνώριση τίτλο σπουδών σε νομίμως επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και επίσημη μετάφραση αυτού,

β) φωτοαντίγραφο της πρωτοκολλημένης ή καταχωρημένης υποβληθείσας αντίστοιχης αίτησης αναγνώρισης προς τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) εντός της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής του Α΄ σταδίου και γ) τo σχετικό πιστοποιητικό αναγνώρισης του αποκτηθέντος στην αλλοδαπή τίτλου, το οποίο πρέπει και να καταχωρίσουν στις αντίστοιχες καρτέλες του Μητρώου.

Σε κάθε περίπτωση τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων πρέπει να έχουν εκδοθεί από τον αρμόδιο φορέα έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του Β΄ σταδίου.

Σημείωση: Τακτικοί υπάλληλοι (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων αυτών, μετά από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία διορισμού ή πρόσληψής τους, με εξαίρεση τη συμμετοχή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων κατηγορίας ανώτερης αυτής του διορισμού ή της πρόσληψής τους.

2. ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της παρούσας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια / πεδία της αίτησης, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα που απαιτούνται και διαθέτουν. Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια / πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα.

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν τα προσόντα τους (τίτλος σπουδών), προκειμένου να λάβουν μέρος στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας του γραπτού διαγωνισμού. Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι τα προσόντα που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην αίτηση συμμετοχής του στην εν λόγω διαδικασία πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

  • Παράβολο 3 ευρώ, το οποίο προμηθεύονται οι υποψήφιοι ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας:

-Φορέας Δημοσίου

-Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (www.gsis.gr).

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο

  • του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ», ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (www.gsis.gr). Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι την υποβολή της αίτησής του, άλλως η αίτηση δεν οριστικοποιείται. Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης του Α.Σ.Ε.Π. ολοκληρώνεται επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», υπό την προϋπόθεση ότι ο κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» ώστε αυτό να δεσμευτεί. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο του παραβόλου που αναγράφει στην αίτησή του (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄)

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.