Quantcast
Δημόσιο: Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις -Τι είπε η Κεραμέως για τις υπηρεσίες των πολιτών - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις -Τι είπε η Κεραμέως για τις υπηρεσίες των πολιτών

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. « Συνολικά 16.500 προσλήψεις εγκρίθηκαν πριν από μερικούς μήνες από το υπουργικό συμβούλιο. Οι θέσεις αυτές είναι σε όλους τους τομείς και σε όλα τα υπουργεία και είναι μόνιμες. Θα έλεγα ότι δώσαμε μια ιδιαίτερη έμφαση ως υπουργικό συμβούλιο σε τρεις άξονες:

  • Ο πρώτος άξονας είναι ο ευαίσθητος χώρος της υγείας .Σας θυμίζω ότι η προεκλογική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν  η ενίσχυση του τομέα της υγείας, 6.500 μόνιμοι διορισμοί απευθείας στην Υγεία.
  • Δεύτερος τομέας: Έχει να κάνει με την κλιματική κρίση, με την προστασία των δασών μας. Ειδικότητες που πάνε να ενισχύσουν ακριβός αυτόν τον κλάδο.
  • Και ένας τρίτος τομέας που έχει να κάνει με την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό» όπως επεσήμανε η υπουργός  Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ.

Για την αύξηση των μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους

Επίσης μίλησε και για την αύξηση των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους. « Από 1/01/2024 είχαμε την πρώτη αύξηση στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Μιλάμε για μία αύξηση, η οποία μεσοσταθμικά ανέρχεται σε περίπου 1.500 ευρώ ανά δημόσιο υπάλληλο. Έχει γίνει μια οριζόντια αύξηση σε όλους τους μισθούς  στους δημοσίους υπαλλήλους. Όμως έχει γίνει και μία σημαντική αύξηση σε δύο κατηγορίες:

  • Πρώτον σε όσους έχουν παιδιά, καθώς έχει αυξηθεί το επίδομα οικογένειας. Και με αυτόν τρόπο περνάμε εκ νέου το μήνυμα  όσο σημαντική είναι η οικογένεια για εμάς .Και αυτό είναι ένα μέτρο της δύσκολης εξίσωσης του δημογραφικού.
  • Και το δεύτερον είναι όσοι κατέχουν θέση ευθύνης παίρνουν αύξηση 30%»  είπε.

« Γιατί αποδίδουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον ρόλο αυτόν σε τμηματάρχες, σε διευθυντές , σε γενικούς διευθυντές … επιτελούν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.  Και θέλουμε να αναδείξουμε ακριβώς αυτόν τον σημαντικό τους ρόλο » σημείωσε.

Δημόσιο: Στο υπουργικό συμβούλιο το ζήτημα της αποτίμησης υπηρεσιών από τους ίδιους τους πολίτες

Τέλος επεσήμανε πως σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή η κρίση του πολίτη για τις δημόσιες υπηρεσίες .« Θέλουμε να συνολικά να  βελτιώσουμε τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες. Θα συζητήσουμε προσεχώς στο υπουργικό συμβούλιο το ζήτημα της αποτίμησης των δημόσιων υπηρεσιών από τους ίδιους τους πολίτες. Και θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών ,να αυξήσουμε συνολικά την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας στους πολίτες» σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.