Quantcast
Διευκρινίσεις Μπακογιάννη για τα δημοτικά τέλη -Τι είπε για τον φωτισμό στις γειτονιές - enikonomia.gr
share

Διευκρινίσεις Μπακογιάννη για τα δημοτικά τέλη -Τι είπε για τον φωτισμό στις γειτονιές

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα αυξήσει ο Δήμος Αθηναίων τα δημοτικά τέλη έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Δήμος Αθηναίων να αυξήσει τα δημοτικά του τέλη, τη στιγμή που οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ήδη επιβαρύνονται. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να έρθουμε εμείς και να κάνουμε τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη. […]  ».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Ακούω κάποιους άλλους που λένε ότι δε χάθηκε ο κόσμος αν κλείσετε τα φώτα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα φώτα στις γειτονιές. Τα φώτα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Ο φωτισμός συνδέεται με την ασφάλεια. Επομένως, η πρόκληση για εμάς είναι με τη σωστή οικονομική διαχείριση να συνεχίσουμε, με λιγότερα, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να μη ξαναζήσουμε αυτά που είχαμε ζήσει πριν από μερικά χρόνια -όταν η οικονομική κρίση λειτούργησε ως άλλοθι και λέγαμε “επειδή περνάμε αυτό που περνάμε, δεν έχουμε κάδους”», σημείωσε χαρακτηριστικά μετά μίλησε και για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οδοφωτισμού της Αθήνας.

Έρχεται το  μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά τη Διπλή Ανάπλαση

Τέλος αποκάλυψε ότι θα αναβαθμιστούν συνολικά 42.000 ηλεκτροφωτιστικά με led.  «Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά τη Διπλή Ανάπλαση. Αναβαθμίζουμε με led συνολικά 42.000 ηλεκτροφωτιστικά. Τι μας επιτρέπει αυτό;

  • Πρώτον, σημαντική οικονομία που -όπως αντιλαμβάνεστε- θα δούμε σύντομα όταν ολοκληρωθεί το έργο. Θα τις δουν οι δημότες στους λογαριασμούς τους, διότι τα τέλη μας είναι ανταποδοτικά.
  • Δεύτερον, μάς προσφέρει περισσότερο φως, διότι η ποιότητα του φωτός είναι διαφορετική.
  • Τρίτον, μάς επιτρέπει επιτέλους να πετύχουμε αυτοματισμούς, δηλαδή να μην περιμένουμε από τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να ανάβει και να σβήνει τα φώτα στην Αθήνα, όπως γίνεται σήμερα, αλλά να είμαστε εκείνοι που θα παίρνουμε τις αποφάσεις αν θέλουμε σε μία πλατεία να έχουμε περισσότερο φως ή σε έναν δρόμο να έχουμε λιγότερο, δηλαδή να μπορούμε να “ντιμάρουμε”. Και βεβαίως δε θα περιμένουμε να μας λέτε “έσβησε ένα φως, κάηκε ένα φως”, αλλά θα το βλέπουμε αυτόματα και θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε», τόνισε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.