Quantcast
Διορθώθηκε τεχνικό πρόβλημα στο Taxisnet - Το λάθος με τον υπολογισμό φόρου ελεύθερων επαγγελματιών - enikonomia.gr
share

Διορθώθηκε τεχνικό πρόβλημα στο Taxisnet – Το λάθος με τον υπολογισμό φόρου ελεύθερων επαγγελματιών

δημοσιεύτηκε:

Τεχνικό πρόβλημα που οδηγούσε σε λάθος υπολογισμό του φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες με παρακράτηση φόρου εισοδήματος είχε παρουσιαστεί. Πλέον, το πρόβλημα επιλύθηκε σύμφωνα με την ΑΑΔΕ . Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες που υπέβαλαν δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς επιβαρύνσεις, μέσα στην κανονική προθεσμία, δηλαδή έως τις 27 Αυγούστου.
Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι εάν ο φορολογούμενος υποβάλει τροποποιητική δήλωση στο taxisnet για τον φόρο εισοδήματος του μετά τις 27 Αυγούστου τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με την υποχρέωση να πληρώσει και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης και βεβαίωσης νέας αυξημένης οφειλής.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία από την εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση θα τροποποιηθεί το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος και θα προκύψει μηδενικό ή πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα, ο φορολογούμενος θα πληρώσει μόνο 100 ευρώ πρόστιμο.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.