Quantcast
Δώρο Πάσχα 2024: Διευκρινίσεις Μιχαηλίδου για τον υπολογισμό του μετά την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ - enikonomia.gr
share

Δώρο Πάσχα 2024: Διευκρινίσεις Μιχαηλίδου για τον υπολογισμό του μετά την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα υπολογιστεί φέτος η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, μετά την αύξηση του νέου κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ μεικτά, έδωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα».

«Tο Δώρο Πάσχα είναι 415 ευρώ και υπολογίζεται πάνω σε όλον τον νέο κατώτατο μισθό των 830 ευρώ. Δεν είναι δηλαδή ότι δίνουμε τα 830 ευρώ διά 12 και επιμερίζω την αύξηση. Αυτό δεν γίνεται σε καμία των περιπτώσεων», είπε η κ. Μιχαηλίδου. «Και είτε θέλουν και είτε δεν θέλουν οι εργοδότες θα πρέπει να δώσουν το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους τους. Εάν οι εργοδότες δεν δώσουν το Δώρο Πάσχα στα 415 ευρώ τότε είναι παράνομοι. Και αυτό μπορούμε να το δούμε και να κοιτάξουμε  αυτόματα πλέον μέσα από το Σύστημα  ΕΡΓΑΝΗ στο οποίο βλέπουμε και ελέγχουμε όλες τις μισθοδοσίες», συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε θα πρέπει να καταβληθεί 

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία,  οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και την  1η Μαΐου το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.  Υπενθυμίζεται πως το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου και  αντιστοιχεί στο μισό μισθό του εργαζόμενου. Ωστόσο οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να το υπολογίσουν μόνοι τους μέσω της εφαρμογής του ΚΕΠΕΑ εδώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.