Quantcast
Δραγασάκης: Με τα μέτρα που ζητά η τρόικα μπορεί να επανέλθει η ύφεση - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Με τα μέτρα που ζητά η τρόικα μπορεί να επανέλθει η ύφεση

δημοσιεύτηκε:

Τα όποια σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δεν εξασφαλίζουν την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της, καθώς με σκληρά μέτρα, όπως αυτά που ζητάει η τρόικα, τα σημάδια αυτά μπορούν να εξαφανιστούν και να επανέλθει η ύφεση, δήλωδε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε ημερίδα του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για την έξοδό της από την κρίση, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα επενδύσεων επιπέδου «New Deal» και ότι πρόθεση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει άμεσα μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι νέο μοντέλο ανάπτυξης θα είναι εκείνο που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις επιπτώσεις τους με το βλέμμα στο μέλλον (περιβαλλοντικά δεδομένα, τεχνολογικές εξελίξεις) και όχι με επιστροφή στις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να προσδιοριστούν οι νέοι όροι άσκησης της επιχειρηματικότητας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.