Quantcast
Δραγασάκης: Να μη μείνει καμία σκιά για την ανακεφαλαιοποίηση και τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Να μη μείνει καμία σκιά για την ανακεφαλαιοποίηση και τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή απέστειλε ο Γιάννης Δραγασάκης προς την ΤτΕ, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το ΤΧΣ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με αυτήν ζητά από το καθένα να καταθέσουν στη Βουλή τις εκθέσεις τους με τις οποίες να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόσο τη νέα, όσο και όσες προηγήθηκαν.

«Επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, με αιτιάσεις για καθυστέρηση διαδικασίας, ξεπούλημα σε αρπαχτικά, αφελληνισμό των τραπεζών, απεμπόληση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, ευθύνες της κυβέρνησης για απώλεια 40 δις ευρώ κ.α., τα οποία χρήζουν απαντήσεων, όπως τονίζει ο κ. Δραγασάκης.

Άλλωστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το Σάββατο, μιλώντας στη Βουλή, είχε πει πως θα φέρει όλα τα στοιχεία για να μη δημιουργούνται «σκιές».

«Η κυβέρνηση θεωρεί εύλογο το ενδιαφέρον της κοινωνίας να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το κόστος που είχε ως τώρα η στήριξη των τραπεζών και η προστασία των καταθέσεων, τις αιτίες της απαξίωσης των μετοχών των τραπεζών και τις προϋποθέσεις, ώστε η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση να είναι και η τελευταία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.