Quantcast
Δραγασάκης: Σε ποια περίπτωση και ποια κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα πουληθούν - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Σε ποια περίπτωση και ποια κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα πουληθούν

δημοσιεύτηκε:

«Τα κόκκινα δάνεια θα γίνουν πηγή ανάπτυξης» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε μάλιστα και αναλυτικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Μιλώντας στο MEGA, είπε πως στις επιχειρήσεις που θα βάλουν κεφάλαια, θα γίνουν ρυθμίσεις. Αν δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια, υποστήριξε, θα αναζητηθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής καθώς «μας ενδιαφέρει η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί».

Ωστόσο όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι ορισμένα δάνεια που δεν θα τύχουν μιας εκ των παραπάνω λύσεων να μπουν σε ένα κοινό σχήμα των τραπεζών, μια εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού, και ίσως να πουληθούν.

Εκτίμησε επίσης, ότι μπορούν να αρθούν τα capital controls το πρώτο τρίμηνο εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση. Τόνισε ότι θα έρθουν 7 δισ. ευρώ για να στηριχθεί η πραγματική οικονομία και μπορεί να έρθει ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Όπως είπε με το υφιστάμενο μοντέλο εφόσον υπάρξει σταθερότητα μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη για δυο ή τρία χρόνια. Έως τότε θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα μας οδηγεί πίσω στην κρίση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.