Quantcast
Δραγασάκης: Σεβόμαστε πολύ την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Σεβόμαστε πολύ την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

“Σεβόμαστε πολύ την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και θα ζητήσουμε χρόνο για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας”, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Economist. 

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τη Γερμανία, ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Δεν κάνουμε μυστική διπλωματία, αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στα γραφεία μας. Οι διαφορές μας δεν είναι διαφορές μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Θα γίνει συζήτηση με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Σεβόμαστε πάρα πολύ την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Θα ζητήσουμε χρόνο, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να βρούμε μια λύση σε ένα πρόβλημα που είναι αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε και θα τις διαπραγματευτούμε», ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια και υπογράμμισε ότι πρόκειται για e-mail προθέσεων που δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση. 

“Σεβόμαστε τους θεσμούς της Ευρώπης ακόμη κι αν διαφωνούμε σε ορισμένους από αυτούς», δήλωσε ο βουλευτής. ενώ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας. 

Επισήμανε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να τεθεί ένας νέος δημοσιονομικός στόχος, καθώς ο υφιστάμενος στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι ανέφικτος και δεν γίνεται αποδεκτός.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.