Quantcast
Δραγασάκης: Το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων αφέθηκε επί χρόνια και έγινε «βόμβα» - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων αφέθηκε επί χρόνια και έγινε «βόμβα»

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη που προέκυψε για την αναπροσαρμογή των στόχων της κυβέρνησης τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν εγκαταλείψαμε τους στόχους μας, αλλά υποχρεωθήκαμε να τους αναπροσαρμόσουμε από ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό το κατάλαβε ο λαός και μας έδωσε ξανά την ευθύνη της διακυβέρνησης».

Όπως είπε «η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, της ρύθμισης δανείων και της αύξησης της απασχόλησης είναι αλληλοσυνδεόμενες διαδικασίες.

«Αυτό που έγινε έως τώρα επέτρεπε σε έναν κόσμο να μη χάσει το σπίτι του, αλλά παράλληλα υπήρξε απραξία. Δεν υπήρχε πίεση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Παράλληλα λειτούργησε ένα πελατειακό σύστημα που οδήγησε σε δάνεια όπως αυτά για τα κόμματα ή ορισμένους επιχειρηματίες», υποστήριξε επίσης, ο κ. Δραγασάκης.

«Ένα υπαρκτό πρόβλημα αφέθηκε να γίνει μια βόμβα. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε τώρα, θα σκάσει και τότε ούτε οικονομία θα υπάρξει, ούτε προστασία πρώτης κατοικίας, σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στη θέση που είχε διατυπώσει παλαιότερα για τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. «Όταν μίλησα τις προάλλες για αρχιτεκτονική “παράλληλου” τραπεζικού συστήματος, εντυπωσιάστηκα από τον βαθμό άγνοιας εντός Βουλής», είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.