Quantcast
Δρίτσας: Η συμφωνία με την Cosco είναι σεβαστή - enikonomia.gr
share

Δρίτσας: Η συμφωνία με την Cosco είναι σεβαστή

δημοσιεύτηκε:

Η σύμβαση με την κινεζική εταιρεία Cosco, που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά, θα τηρηθεί, όπως και κάθε σύμβαση που έχει υπογραφεί με άλλες χώρες, αλλά θα επιχειρηθεί μία επανδιαπραγμάτευσή της με την Cosco, ώστε να γίνει πιο επωφελής για τη χώρα μας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου. 

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς με αυτή την πολιτική διαφωνεί το σύνολο των φορέων των δύο πόλεων.

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιος Σταθάκης δήλωσε ότι η αυτοτέλεια του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι αδιαπραγμάτευτη και  ότι θα αυξηθεί το βάρος και ο ρόλος του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διάλογος για όλα τα προβλήματα.

Το μέλλον και η δυναμική της ναυτιλίας είναι τεράστια και ο ρόλος της στρατηγικός, πρόσθεσε και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης, στις εργασιακές σχέσεις και στη σύνδεση της ναυτιλίας με την εγχώρια οικονομία.

Για την ακτοπλοΐα είπε ότι πρέπει να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα συμβάλουν και στη τοπική ανάπτυξη, ενώ για τα λιμάνια είπε πως θέλουμε να έχουν μερίδιο στη διακίνηση προϊόντων διεθνώς, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι είναι υπερήφανος για το έργο που παραδίδει και ζήτησε, αναφερόμενος στην COSCO, να μην διαταραχτεί με την επαναδιαπραγμάτευση η σχέση της χώρας με την Κίνα, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας. Επίσης ζήτησε να μην θιγεί η αυτοτέλεια του υπουργείου. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.