Quantcast
ΔΥΠΑ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα που θα "τρέξουν" για τους ανέργους -Τι είπε ο Πρωτοψάλτης για την αγορά εργασίας - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα που θα “τρέξουν” για τους ανέργους -Τι είπε ο Πρωτοψάλτης για την αγορά εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Για τα νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ  που θα αφορούν ανέργους και εργαζόμενους και τα οποία θα  “τρέξουν” το επόμενο διάστημα  μίλησε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ” Συνδέσεις”.

« Έρχεται πρόγραμμα  πράσινες δεξιότητες για  50.000  ανέργους και εργαζόμενους. Νέα δράση στην οποία  θα πάνε άνεργοι και εργαζόμενοι  προκειμένου να μάθουν τις πράσινες δεξιότητες που έχει ανάγκη η οικονομία.

  • Νέο πρόγραμμα σε τεχνητή νοημοσύνη.
  • Πρόγραμμα για οδηγούς. Γιατί υπάρχει τρομερή έλλειψη.
  • Πρόγραμμα για κόσμο σε υπηρεσίες ασφάλειας.
  • Προγράμματα σε ψηφιακές δεξιότητες που θα υπάρχει  μετά εξασφαλισμένη απασχόληση » σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης.

« Ανακοινώσαμε δράσεις για 130.000 ανέργους  και εργαζόμενους  που θα μπουν σε νέα προγράμματα ώστε να φτάσουμε τον στόχο 500.000 Έλληνες μέχρι το 2025 να έχουν αποκτήσει νέες δεξιότητες. Είμαστε ήδη στα μέσα της διαδρομής, το 50% του στόχου έχει επιτευχθεί… έχουμε άλλο ένα 50%. Όποιος ενδιαφέρεται για τα επιδοτούμενα προγράμματα πηγαίνει στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr).Όποιος συμμετέχει στα αυτά τα προγράμματα παίρνει και επίδομα  αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσει και τα σχετικά σεμινάρια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και βγάζουμε δράσεις » συμπλήρωσε και παραδέχτηκε πως « υπάρχουν και αστοχίες και όλοι ξέρουμε ότι το σύστημα κατάρτισης και πιστοποίησης εδώ στην Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα και χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα»

Για την αγορά εργασίας

Επίσης μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά εργασίας. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά εργασίας, στο ότι οι επιχειρήσεις ζητάνε κάποιες δεξιότητες που δεν τις έχει ο κόσμος, είναι σε έλλειψη. Όλη μέρα ακούω να ζητάνε οδηγούς, τεχνίτες για ηλεκτροσυγκόλληση, μάγειρες, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, μηχανολόγους, πληροφορικάριους » είπε και ανέφερε πως «το θέμα των δεξιοτήτων είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα  για έναν λόγο:  ότι είναι ένα υπαρκτό πραγματικό πρόβλημα. Και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα -να δώσουμε νέες δεξιότητες  στον κόσμο. καθώς το παλιό μοντέλο έχει τελειώσει. Όλοι πρέπει να μαθαίνουμε νέα πράγματα .Αυτό αφορά για οποιαδήποτε δουλειά»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.