Quantcast
ΔΥΠΑ: Έρχεται πρότυπο Κέντρο Εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία-Τι είπε ο Πρωτοψάλτης για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Έρχεται πρότυπο Κέντρο Εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία-Τι είπε ο Πρωτοψάλτης για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται πρότυπο Κέντρο Εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Έχουμε ένα παλιό κτίριο στην οδό Πατησίων το οποίο δεν το χρησιμοποιούμε  και είναι κλειστό .Το ανακαινίζουμε, το επισκευάζουμε , το φτιάχνουμε και θα γίνει πρότυπο Κέντρο Εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία. Θα είναι κάτι το οποίο θα είναι αξιοζήλευτο σε όλη την Ευρώπη, θα ακολουθήσουμε τις καλύτερες πρακτικές .Έχει μπει ήδη μπει ο ανάδοχος, γίνονται όλες οι εργασίες. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αυτό το πρότυπο κέντρο για να δείξουμε στην πράξη πως εξυπηρετούμε- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο-τον  πιο αποτελεσματικό όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία » σημείωσε ο κ.Πρωτοψάλτης. 

Δημιουργείται ένα νέο κέντρο κατάρτισης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού 

«Επίσης δημιουργούμε ένα νέο κέντρο κατάρτισης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού σε συνεργασία με εταιρείες κολοσσούς της τεχνολογίας όσον αφορά τα προγράμματα και τον εξοπλισμό, το οποίο επίσης θα δίνει τη δυνατότητα σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να συμμετέχουν. Και θα υπάρχει μια έμφαση στην πληροφορική. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στην αγορά εργασίας για τη πληροφορική. Και θα  σας πω μια ημερομηνία έναρξης στο επόμενο διάστημα. Άρα γίνονται κάποια πράγματα αλλά και σχεδιάζονται άλλα για να γίνουν στο μέλλον. Αλλά αυτό που  θέλω να κάνω μια έκκληση και σε όλες τις επιχειρήσεις : πρέπει να επενδύσουμε στο εργατικό δυναμικό της χώρας που περιλαμβάνει και τα άτομα με αναπηρία » συμπλήρωσε.

Για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών  που αφορά την πρόσληψη 2.000 ανέργων

Επίσης μίλησε για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών που αφορά την πρόσληψη 2.000 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  λέγοντας ότι η συγκεκριμένη δράση έχει διάρκεια έως 24 μήνες και επιχορηγεί το 75% και του μισθού και των εισφορών, αλλά του συνολικού κόστους εργασίας για την πρόσληψη ανέργων έως 700 ευρώ το μήνα.  « Yπάρχουν κάποιες νοοτροπίες  -που δυστυχώς ως διοικητής της ΔΥΠΑ τις βλέπω από τις επιχειρήσεις και πρέπει να αλλάξουν όπως πως και  την ηλικιακή διάκριση. Βλέπω ότι σε άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, υπάρχει μια διάκριση απέναντι τους -από πολλούς εργοδότες – όχι από όλους. Έτσι πρέπει και οι επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν αυτήν τη προσπάθεια, να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα και να προσλάβουν περισσότερα άτομα με αναπηρία. Η 75% επιδότηση είναι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό, ένα ισχυρό κίνητρο. Αλλά πρέπει σιγά -σιγά να καταλάβουμε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το εργατικό της χώρας .Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση  στην αγορά εργασίας και να αφήσουμε  πίσω κάποιες νοοτροπίες του παρελθόντος» τόνισε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.