Quantcast
Δυσφορία στο Μαξίμου για την τοποθέτηση Παναρίτη στο ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Δυσφορία στο Μαξίμου για την τοποθέτηση Παναρίτη στο ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μαξίμου μετά τη «σπουδή» του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείου.

Ειδικότερα, πηγές του Μαξίμου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον ορισμό της Ελ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε να ανακοινώσει την Έλενα Παναρίτη, γνωρίζοντας πως η σχετική κίνηση δεν αποσπά την πλήρη συναίνεση της κυβέρνησης.

Άλλωστε, κατά τη σχετική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου, μόνο ο Γ. Βαρουφάκης και ο Γ. Σταθάκης τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της επιλογής Παναρίτη.

Ο Ευ. Τσακαλώτος καταψήφισε, ενώ ο Γ. Δραγάσακης τήρησε ουδέτερη στάση.

 

Αντιδράσεις και στο ΣΥΡΙΖΑ

 

Έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση της βουλευτή Σοφία Σακοράφα, η οποία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» αναφέρει το οργισμένο μήνυμα της Σ. Σακοράφα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.