Quantcast
Εθνική Τράπεζα: Κατά 120 εκατ. ευρώ μειώνονται οι κεφαλαιακές ανάγκες της - enikonomia.gr
share

Εθνική Τράπεζα: Κατά 120 εκατ. ευρώ μειώνονται οι κεφαλαιακές ανάγκες της

δημοσιεύτηκε:

Κατά 120 εκατ. ευρώ μειώνονται τα κεφάλαια που πρέπει να αντλήσει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, στα 1.456 εκατ. ευρώ (1,456 δις. ευρώ) υπό το βασικό και στα 4.482 εκατ. ευρώ (4,482 δις. ευρώ) υπό το δυσμενές σενάριο.

Η μείωση έγινε δυνατή, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, καθώς ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ (SSM) έκανε αποδεκτή την θετική επίδραση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου 2015 της τράπεζας , με την οποία μειώνονται ισόποσα οι κεφαλαιακές ανάγκες της τόσο με το βασικό όσο και με το δυσμενές σενάριο.

Επίσης, ο SSM επιβεβαίωσε ότι η Εθνική μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα που θα έχει από την πώληση της Finansbank για να αποπληρώσει μέρος των μετατρέψιμων ομολόγων (Cocos) που θα εκδώσει προς το ΤΧΣ.

 

Η ανακοίνωση της Εθνικής

 

«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η «ΕΤΕ» ή «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο άντλησης κεφαλαίων που η Τράπεζα υπέβαλε την 6 Νοεμβρίου 2015 γίνονται αποδεκτές. Σε αυτές συνυπολογίστηκε και η θετική επίπτωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου 2015 που μειώνουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τόσο υπό το βασικό όσο και υπό το δυσμενές σενάριο κατά €120 εκατ. Κατά συνέπεια, τα κεφάλαια που απαιτείται να αντλήσει πλέον η Τράπεζα μειώθηκαν σε €1.456 εκατ. και €4.482 εκατ. υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο, αντίστοιχα.

Επιπλέον επιβεβαιώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό η δυνατότητα αποπληρωμής του μέρους της προληπτικής κεφαλαιακής ενίσχυσης που παρέχεται μέσω της έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών του ν. 3864/2010 μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank σύμφωνα με την πραγματική κεφαλαιακή επίπτωση της συναλλαγής».

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.