Quantcast
EBEΠ: Ζητά άμεση βοήθεια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία - enikonomia.gr
share

EBEΠ: Ζητά άμεση βοήθεια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία

δημοσιεύτηκε:

Άμεση βοήθεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική, ζήτησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Με επιστολές του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, Ιωάννη Βασιλείου, καθώς και τους δημάρχους, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για τη βοήθεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική, με γνώμονα την ανάγκη να ανακουφιστούν οικογένειες και να διασωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής για τις γενναίες προσπάθειές τους και παρακάλεσε την ΕΛΑΣ να ενισχύσει τη φύλαξη σε εγκαταλειμμένα σπίτια και καταστήματα για να αποφευχθεί το πλιάτσικο από ασυνείδητους.

Παράλληλα, ξεκίνησε επικοινωνία με όλες τις επιχειρήσεις στην περιοχή ευθύνης του ΕΒΕΠ για την καταγραφή και την αποτύπωση του μεγέθους των ζημιών, το κόστος και τον χρόνο αποκατάστασης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές επιχειρήσεις της Δ. Αττικής και του Πειραιά, προσφέρθηκαν να διαθέσουν προσωπικό, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και οχήματα για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των πληγέντων συναδέλφων τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.