Quantcast
EBRD: Η χρηματοδότηση της Ελλάδας στο επίκεντρο της αυριανής συνέλευσής της - enikonomia.gr
share

EBRD: Η χρηματοδότηση της Ελλάδας στο επίκεντρο της αυριανής συνέλευσής της

δημοσιεύτηκε:

Η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ευρωπαική Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα είναι βασικό θέμα στην αυριανή ετήσια συνέλευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής της τράπεζας, Suma Chakrabarti, δήλωσε πρόσφατα πως ελπίζει ότι σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η υλοποίηση του πρώτου έργου της στην Ελλάδα, “αλλά με το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη να είναι εν αμφιβόλω, παραμένουν σοβαρά ερωτηματικά για το ποια θα είναι η στρατηγική της τράπεζας”, σημειώνει το δημοσίευμα του πρακτορείου. 

Η Ελλάδα εμπλέκεται, επίσης, στη γενικότερη συζήτηση για το πρότυπο επέκτασης της EBRD σε χώρες πέραν των παραδοσιακών παραληπτών της χρηματοδότησής της –  τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην Ανατολική Ευρώπη.. “Η Ελλάδα είναι μακράν από την κατηγορία των λεγόμενων αναπτυσσόμενων χωρών σε μετάβαση, τις οποίες ιδρύθηκε να υπηρετεί η EBRD. 

“Είμαστε μία αναπτυξιακή τράπεζα, επομένως αν δεν κάνουμε ριψοκίνδυνες επενδύσεις, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής μας;” αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της τράπεζας πριν από την ετήσια σύνοδό της. 

 

Πηγή: Reuters

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.