Quantcast
Ecofin (15/1): H ατζέντα της ολλανδικής προεδρίας - enikonomia.gr
share

Ecofin (15/1): H ατζέντα της ολλανδικής προεδρίας

δημοσιεύτηκε:

To πρόγραμμα εργασίας της ολλανδικής προεδρίας θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο συμβούλιο Ecofin (υπουργών Οικονομικών της ΕΕ) που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Η ολλανδική προεδρία θα εστιάσει στο να κάνει την καλύτερη χρήση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική σταθεροποίηση καθώς και την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.

Η προεδρία προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται για την τραπεζική ένωση, την ένωση των κεφαλαιαγορών, τη διαρθρωτική τραπεζική μεταρρύθμιση, προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και σε μία σειρά άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Το Ecofin αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο συστάσεων του Συμβουλίου για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης. Θα υιοθετήσει, επίσης, τα συμπεράσματα της μελέτης για την ανάπτυξη το 2016, που θα σηματοδοτήσει την αρχή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2016 και της έκθεσης για τον μηχανισμό προειδοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τη σημερινή κατάσταση αναφορικά με τη μεταφορά της νομοθεσίας για την τραπεζική ένωση στη νομοθεσία των χωρών – μελών.

Το Ecofin θα συζητήσει για την πιθανή ευρύτερη χρήση του αντίστροφου μηχανισμού επιβολής του ΦΠΑ, στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ΦΠΑ στην ΕΕ.

Η Προεδρία θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την κατάσταση αναφορικά με τις νομοθετικές προτάσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.