Quantcast
ΕΕ: 1,4 δισεκ. ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από τις απομιμήσεις παιχνιδιών - enikonomia.gr
share

ΕΕ: 1,4 δισεκ. ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από τις απομιμήσεις παιχνιδιών

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο για τους κατασκευαστές παιχνιδιών στην ΕΕ, λόγω της παρουσίας απομίμησης προϊόντων στην εμπορική αγορά, σύμφωνα με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. που βασίστηκε σε πρόσφατα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-ΟΗΙΜ).

Τα στοιχεία της έκθεσης που αφορούν παιχνίδια (όπως κούκλες, λούτρινα ζωάκια, τα επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικά παιχνίδια και όργανα, τα είδη μοντελισμού π.χ  τρένα και παζλ) έδειξαν ότι μειώθηκαν 12,3% οι πωλήσεις τους λόγω της απομίμησης των προϊόντων τους.

Ειδικότερα, η πτώση πωλήσεων των προϊόντων αυτών σημαίνει ότι μειώθηκαν 6.150 θέσεις εργασίας, (δηλαδή οι νόμιμες επιχειρήσεις απασχολούν λιγότερους ανθρώπους απ’ ό,τι μπορούσε να είχε επιτευχθεί, λόγω της αντιγραφής).

Ο τομέας της βιομηχανίας που κατασκευάζει αυτά τα παιχνίδια, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ, που απασχολούν κατά μέσο όρο περίπου 10 εργαζόμενους ανά επιχείρηση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, τα αποτελέσματα της έκθεσης έδειξαν ότι από τις απομιμήσεις παιχνιδιών χάνονται 370 εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά έσοδα σε όλη την ΕΕ (που αφορούν το ΦΠΑ, το φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και το φόρο επί των κερδών μιας εταιρείας).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.