Quantcast
EE: Το νέο πρόγραμμα μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στη σταθερότητα - enikonomia.gr
share

EE: Το νέο πρόγραμμα μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στη σταθερότητα

δημοσιεύτηκε:

«Ένα σταθερό μακροοικονομικό και πολιτικό περιβάλλον αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου και τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών» σύμφωνα με την Κομισιόν.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Αυγούστου, σχετικά με την Ελλάδα, αναφέρει ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν να διασφαλιστεί η καλύτερη δημοσιονομική σταθερότητα είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε στόχο να φέρουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς επίσης και πιο αποτελεσματικές δημόσιες δαπάνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η πλήρης εφαρμογή των φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να ενισχύσει δυνητικά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, να μειώσει τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης.

Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της δικαιοσύνης και της κάλυψης της κοινωνικής προστασίας είναι ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Κομισιόν, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα μαζί, είναι εύλογο να συναχθεί το συμπέρασμα ότι, εάν εφαρμοστούν πλήρως και εγκαίρως, τα προβλεπόμενα μέτρα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης σταθερότητας του ESM θα επαναφέρουν την Ελλάδα στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, με έναν οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο τρόπο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.