Quantcast
ΕΦΚΑ: Απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου για τη ρύθμιση οφειλών με τον νόμο Κατσέλη - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου για τη ρύθμιση οφειλών με τον νόμο Κατσέλη

δημοσιεύτηκε:

Απόφαση-βόμβα εξέδωσε ο Άρειος Πάγος για τη ρύθμιση οφειλών του ΕΦΚΑ με τον νόμο Κατσέλη. Όπως αναφέρει η εν λόγω απόφαση, μπορούν να ρυθμιστούν οι παραπάνω οφειλές. Δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να  ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να συνταξιοδοτηθούν  όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης. Ουσιαστικά, ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναίρεσης του ΕΦΚΑ κατά δανειολήπτη και εισηγήθηκε πως οι οφειλές ΕΦΚΑ μπαίνουν οριστικά στον νόμο Κατσέλη και διαγράφονται και οι οφειλές.

Τι λένε οι εργατολόγοι

Την απόφαση αυτή σχολίασε σήμερα ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στο OPEN. « Με τον νόμο του 2015, του ν. 4336 μπήκαν και οφειλές του ΕΦΚΑ στον Νόμο Κατσέλη .Ερχόταν ο ΕΦΚΑ και η Εφορία και έλεγαν πως  αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Ενώ το κράτος  ψήφισε ότι μπαίνουν οφειλές το ίδιο το κράτος ερχόταν στα δικαστήρια και έλεγε όχι είναι αντισυνταγματικό και δεν μπαίνουν. Tα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία είχαν διαφορετικές απόψεις.  Ο Άρειος Πάγος έβγαλε μια απόφαση που είπε πως απέρριψε αίτηση αναίρεσης του ΕΦΚΑ κατά δανειολήπτη και όχι… μπαίνουν οριστικά οι οφειλές του ΕΦΚΑ μέσα στον Νόμο Κατσέλη στο ρυθμιστικό πλαίσιο και διαγράφονται και οι οφειλές. Αυτό αφορά εκκρεμείς υποθέσεις. Δεν υπάρχει πια Νόμος Κατσέλη σε νέες αιτήσεις .Είναι αιτήσεις που έχουν ήδη δικαστεί και εκκρεμούν σε Εφετεία. Όμως αυτή είναι μια σημαντική απόφαση » τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.

Ο ΕΦΚΑ από το 2017 μέχρι σήμερα δεν έχει βρει τον τρόπο για το τι πρέπει να διαγραφεί όταν έχει μια δικαστική απόφαση του Νόμου Κατσέλη, τι κρατάει για να χορηγήσει σύνταξη σε ασφαλισμένους -παρόλο που έχει απευθυνθεί σε 5 επιτροπές για το θέμα αυτό, σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.