Quantcast
ΕΦΚΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι - Τι ζητούν - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι – Τι ζητούν

δημοσιεύτηκε:

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ πραγματοποιούν σήμερα στις 11 π.μ 24ωρη πανελλαδική απεργία προκειμένου να διεκδικήσουν την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του Φορέα την ώρα αυτή θα πραγματοποιήσουν  συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ( Σταδίου 29) στην Αθήνα αλλά και έξω από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης του ΕΦΚΑ (Αριστοτέλους) και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τι ζητούν

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.
  • Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό και παράλληλη επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Να μην τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης Γενικών και Διευθυντών στελέχη του ιδιωτικού τομέα και «golden boys» με ειδικό -προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες.
  • Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του και όχι από Ανώνυμη Εταιρία.
  • Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως να απαιτούνται δικαστικές προσφυγές.

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες για σήμερα Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα (Τρίτη) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ). Όπως ανακοινώθηκε, τα αιτήματα είναι τα εξής:

  • «Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.
  • ‘Αμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του και όχι από μία Ανώνυμη Εταιρία.
  • Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.
  • Όχι στα πάσης φύσεως προεκλογικά ψίχουλα και φιλοδωρήματα. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.
  • Καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί ο ΕΦΚΑ σε οργανισμό εξαίρεσης από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με στελέχωση των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών από μάνατζερ και “golden boys”, με ειδικό – προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, στις 11:00 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.