Quantcast
Eφορία: Αυτήν την εβδομάδα η παρουσίαση της ΑΑΔΕ για το νέο application στο κινητό των φορολογουμένων- Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Eφορία: Αυτήν την εβδομάδα η παρουσίαση της ΑΑΔΕ για το νέο application στο κινητό των φορολογουμένων- Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιάσει η ΑΑΔΕ τη νέα εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας  οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους με την Εφορία.

Και μετά θα ενεργοποιηθεί αυτό το νέο application με το οποίο φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις οφειλές που έχουν προς την Εφορία, να τις πληρώνουν αλλά συγχρόνως και να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την ΑΑΔΕ. Επίσης  οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν με κάρτα από το κινητό τους, να λαμβάνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους αλλά και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

 Αναλυτικά, το νέο application της ΑΑΔΕ θα παρέχει τις παρακάτω δυνατότητες στους πολίτες:

  • Ενημέρωση για το φορολογικό προφίλ των φορολογουμένων αλλά και για τις οφειλές προς την Εφορία.
  • Να γίνονται πληρωμές μέσω κάρτας από το κινητό τους.
  • Λήψη γενικών αλλά και προσωποποιημένων ενημερώσεων για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους.

Παρακάτω παρατίθενται δύο σχετικά παραδείγματα:

1.Ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα λαμβάνει μέσω αυτής της εφαρμογής ενημέρωση για την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ αλλά  και για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Δηλαδή εάν ο υπόχρεος δεν έχει πληρώσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου τον ΦΠΑ ενώ η προθεσμία  εξόφλησης του φόρου εκπνέει στις 30 του ίδιου μήνα τότε θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης.

2.Το ίδιο θα ισχύσει και για τις πληρωμές του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ ή των δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών των φορολογουμένων. Δηλαδή εάν ένας οφειλέτης δεν πληρώσει  μία δόση, τότε το σύστημα θα στέλνει σχετικό  μήνυμα στον υπόχρεο για την εξόφληση αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εάν χάσει τη ρύθμιση.

Κινητό: Θα εκδίδονται και τιμολόγια των επιχειρήσεων 

Μέσω αυτής της εφαρμογής οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να  συνδέονται με τα MyData και να εκδίδουν τιμολόγια ανά πάσα στιγμή  μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Επιπλέον θα μπορούν να αποστέλλουν ψηφιακό δελτίο μέσω του κινητού με το οποίο θα  ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδομής και αγροτικά).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.