Quantcast
Εφορία: Έρχεται νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο κινητό των φορολογουμένων για οφειλές και τιμολόγια-Πότε θα ενεργοποιηθεί και πώς θα λειτουργεί - enikonomia.gr
share

Εφορία: Έρχεται νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο κινητό των φορολογουμένων για οφειλές και τιμολόγια-Πότε θα ενεργοποιηθεί και πώς θα λειτουργεί

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ στα κινητά τηλέφωνα που θα λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο για τους πολίτες που θα πρέπει να πληρώσουν

μεταξύ άλλων  τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τον ΦΠΑ προς την Εφορία. Δηλαδή όταν θα πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή του φόρου οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ προκειμένου να τον εξοφλήσουν. Ουσιαστικά με το νέο mobile app οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους και τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το τηλέφωνο τους, να λαμβάνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα. Επίσης μέσω της εφαρμογής αυτής οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αποθηκεύουν έγγραφα και πιστοποιητικά  χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητούν με τους κωδικούς του taxis.

Η νέα εφαρμογή θα εκδίδει και τα τιμολόγια των ελεύθερων επαγγελματιών

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η νέα εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις να εκδίδουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου τα τιμολόγια. Το  εν λόγω app της ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν στους πολίτες που θα εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκδίδουν τιμολόγιο το οποίο αυτόματα θα ανεβαίνει και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Η εφαρμογή

Αναλυτικά η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα δίνει τις παρακάτω δυνατότητες στους φορολογούμενους:

  • Να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους.
  • Να ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Oι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα, θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε, αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.
  • Να εκδίδουν τιμολόγια ανά πάσα στιγμή, τα οποία θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία
  • Να αποστέλλουν ψηφιακό δελτίο μέσω του κινητού. Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδομής και αγροτικά). Όσοι εγγραφούν στο νέο Αpplication θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται, να συνδέονται με τα MyData και να εκδίδουν τιμολόγια.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.