Quantcast
Εφορία: Ποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με λουκέτα - enikonomia.gr
share

Εφορία: Ποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με λουκέτα

δημοσιεύτηκε:

Αντιμέτωποι με «λουκέτα» για 48 ώρες έως και 10 ημέρες βρίσκονται οι καταστηματάρχες τουριστικών προορισμών που δεν κόβουν αποδείξεις ή  δεν έχουν στείλει τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  «myDATA»,  καθώς η απόβαση των «ράμπο» της Εφορίας στα νησιά είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με τη βοήθεια των tablets και της νέας ηλεκτρονικής  εφαρμογής  της ΑΑΔΕ, το «ΕΛΕΓΧΟΣLive». Υπενθυμίζεται πως μέσω του  «ΕΛΕΓΧΟΣLive», οι εφοριακοί βλέπουν στην οθόνη του tablet τους το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου και κάνουν  αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις, ενώ εκδίδουν επί τόπου το σημείωμα με το αποτέλεσμα του ελέγχου.

 «ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Οι δυνατότητες της ηλεκτρονικής  εφαρμογής

Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή οι φοροελεγκτές μπορούν:

  • Να διενεργήσουν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κ.λπ.
  • Να  δουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία ή της επιχείρησης, δηλαδή εάν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις στο παρελθόν ή εάν είναι υπότροποι.
  • Να εκδώσουν  και να κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.
  • Να ελέγξουν  με αυτόματες διαδικασίες τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά scanners χειρός (QRScanners).
  • Να ελέγξουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA και τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

 

 

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.