Quantcast
Εφορία: Πώς λειτουργεί το δίκτυο των «νέων ελεγκτών» της ΑΑΔΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για τη φοροδιαφυγή - enikonomia.gr
share

Εφορία: Πώς λειτουργεί το δίκτυο των «νέων ελεγκτών» της ΑΑΔΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για τη φοροδιαφυγή

δημοσιεύτηκε:

Η Εφορία απλώνει τα “δίχτυα” της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  (όπως Instagram, TikTok και Facebook)  προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις που φοροδιαφύγουν.

Πάντως το δίκτυο των «νέων ελεγκτών» της ΑΑΔΕ  έχει απλωθεί διαδικτυακά σε ολόκληρη  την επικράτεια και έτσι  οι εφοριακοί μπορούν από το γραφείο τους να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να εντοπίζουν τη φοροδιαφυγή. Τη σκυτάλη παίρνουν τα συνεργεία ελέγχου, τα οποία  κάνουν ελέγχους στην έδρα των φυσικών προσώπων, αλλά και των ηλεκτρονικών καταστημάτων, προκειμένου να διαπιστώσουν  τις παραβάσεις.

Τα στοιχεία

Σημειώνεται δε πως οι ελεγκτές αντλούν σημαντικά στοιχεία,  μεταξύ άλλων, από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Booking, Airbnb, τις πλατφόρμες διανομής φαγητού και  τις υπηρεσίες κούριερ.  Υπενθυμίζεται πως  έχουν ήδη υπογραφεί πρωτόκολλα συνεργασίας  σε ό,τι αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και  η Booking αποβάλλει από την πλατφόρμα όσους δεν έχουν αριθμό μητρώου.

Η πλατφόρμα

Η ΑΑΔΕ αναμένεται να  λειτουργήσει το προσεχές διάστημα τη νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν επώνυμα και ανώνυμα περιπτώσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

Συνεπώς όσοι  θέλουν να καταγγείλουν κάποια παράβαση θα επισκέπτονται την πλατφόρμα, χωρίς να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet και θα συμπληρώνουν σε ειδική φόρμα τα στοιχεία για το είδος και τον χρόνο της φορολογικής παράβασης.  Ύστερα από αξιολόγηση η καταγγελία θα παραδίδεται στους ελεγκτές για να την ερευνήσουν.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.