Quantcast
Εγκυμονούσα περιμένει εδώ και τρεις μήνες το επίδομα του ΙΚΑ - Τι λέει η ίδια - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Εγκυμονούσα περιμένει εδώ και τρεις μήνες το επίδομα του ΙΚΑ – Τι λέει η ίδια – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το επίδομα του ΙΚΑ περιμένει να λάβει εδώ και τρεις μήνες εγκυμονούσα από τον πρώην ΕΦΚΑ της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την κα Χρυσάνθη που βρίσκεται στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης αλλά λόγω επιπλοκών βρίσκεται σε άδεια από την εργασία της από τον πρώτο μήνα και όπως κατήγγειλε στο Mega μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει το σχετικό επίδομα που δικαιούται.
“Είμαι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης με κάποιες επιπλοκές που δεν μου επιτρέπουν να δουλέψω από τον πρώτο μήνα. Έχω καταθέσει εδώ και 3 μήνες άδεια στο ΕΦΚΑ. Εκτός το ότι δεν έχω πάρει κάποιο επίδομα, δεν έχει βγει και κάποια απόφαση ότι έχω να περάσω επιτροπή για να ξέρω και για να είμαι σωστή απέναντι στον εργοδότη μου για να μπορέσει να πάρει και αυτός μια απόφαση και να είναι σωστός απέναντι μου οικονομικά “, τόνισε η κα Χρυσάνθη και πρόσθεσε “Περιμένω να περάσω επιτροπή για να πάρω την απόφαση για να δω αν έχουν εγκριθεί οι άδειές μου.
“Δεν ξέρω εάν έχω περάσει επιτροπή, μου λένε: θα περιμένετε κυρία μου, αυτή είναι η απάντηση τους. Και τώρα είναι να καταθέσω και για τον τέταρτο μήνα άδεια”, σημείωσε και τόνισε ότι κάθε μήνα περνάει από επιτροπή. Θέλω να είμαι σωστή και απέναντι στον εργοδότη μου που περιμένει το χαρτί της απόφασης, εξήγησε .
Για το θέμα αυτό μίλησε μεταξύ άλλων και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς στο Mega. Όπως είπε “στην ουσία δεν είναι πολλά τα χρήματα” και πρόσθεσε ότι το επίδομα του ΙΚΑ μπορεί να είναι 200 ευρώ, 300 ευρώ, 350 ευρώ. Αλλά το βασικό είναι ότι τα χρήματα είναι απαραίτητα γι’ αυτήν και είναι απαραίτητα και για να είναι σύννομη και να μπορεί και ο εργοδότης να περάσει προς το ΙΚΑ ότι νομίμως δεν την πληρώνει”.
“Εγώ θέλω απλά μια ενημέρωση για το πού βρίσκομαι για να μπορώ εγώ να είμαι εντάξει στον εργοδότη μου. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να χάσω τα χρήματα από τον ΕΦΚΑ, απλά δεν μπορώ να παίρνω τηλέφωνο και να μου λένε: Ε! δεν ξέρουμε κυρία μου, θα περιμένετε ” πρόσθεσε η ίδια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.